Dan Svetog Patrika se i dalje slavi!

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Svetog Patrika se i dalje slavi!

Na Dan Svetog Patrika, zaštitnika Irske, koji je obeležen juče, širom sveta popili su se milioni litara piva.

Ginis pivo postalo je njegov prepoznatljiv simbol, a prema nekim procenama, u 150 zemalja širom sveta popilo se više od 13 miliona čaša tog tamnog piva – dvostruko više od standardne dnevne prodaje.

Iako je Dan Svetog Patrika najveći praznik u Irskoj koji se proslavlja u znaku zelene boje, interesantna je činjenica da Sveti Patrik zapravo nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio irskog porekla i da čak ni njegovo ime nije bilo Patrik nego Mevin Sakat, a omiljena boja mu je bila plava. Prva svečanost povodom Dana Svetog Patrika održana je u Bostonu još davne 1737. godine.

Uvoznik i distributer Ginis piva za Srbiju je kompanija Karlsberg Srbija koja je juče obeležila Dan Svetog Patrika nizom akcija u pabovima širom Srbije.

Ginis pivo podržava i Beogradski irski festival, koji se održava u periodu od 14. do 22. marta, a promocije u Beogradu se nastavljaju i danas i sutra (18. i 19. marta) i to u sledećim lokalima: "Moj dizel", "T-PUB UR", "Tramvaj Club Žagubica", "Ben Akiba", "Sport Pub Belgrade", "Eleven Caffe", "Irish Pub Three Carots", "Noir" i "Cafe Optimist".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.