Coca-Cola vraća vlasništvo, uskoro nove franšize

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Dec.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Coca-Cola vraća vlasništvo, uskoro nove franšize

Coca-Cola je ušla u pregovore o kupovini 54,5 odsto udela koji pivara Anhojzer-Buš InBev drži u preduzeću Koka-Kola Beverages Afrika za 3,15 milijarde dolara

Pored toga, dve kompanije su postigle dogovor da Coca-Cola kupi AB InBevov udeo u punionicama u Zambiji, Zimbabveu, Bocvani, Svazilendu, Lesotou, Salvadoru i Hondurasu, navodi se u saopštenju Coca-Cola bez preciziranja vrednosti transakcije, prenosi agencija „Blumberg news“.

Coca-Cola planira da zadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << prisustvo u svim ovim zemljama dok ne bude ponovo dala franšize drugim partnerima.

Najveći svetski proizvođač bezalkoholnih pića izlazi iz celog posla s punionicama u Kini u okviru svoje „asset-light“ strategije, koja podrazumeva eliminisanje fiksnih troškova putem autsorsing proizvodnje u drugim preduzećima, čime prestaje potreba za materijalnom imovinom kao što su fabrike i mašine.

Coca-Cola, čije je sedište u Atlanti, najavila je da planira da ubrza davanje novih franšiza za punionice, pošto nastoji da smanji izloženost prema poslovima koji zahtevaju više investicija a donose mali profit.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.