Banjalučka pivara u minusu 5,2 miliona maraka

Izvor: Capital.ba, 30.Jun.2023, 12:36

Banjalučka pivara u minusu 5,2 miliona maraka

BANJALUKA – Banjalučka pivara napravila je u prošloj godini poslovni minus od 5,2 miliona maraka, što je najlošiji rezultat još od 2010. godine, pokazuje njihov finansijski izvještaj. FOTO: Banjalučka pivara Preduzeće koje je ove godine obilježilo 150 godina postojanja imalo je prihode od nepunih 41 milion maraka, najmanje u zadnjih osam godina, odnosno od 2013. godine kada su iznosili 40,2 miliona KM. Gubitak je povećan za više od šest puta u odnosu na 2021. godinu, kada je iznosio >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 817.002 maraka. Zanimljivo je da je iz sličnih prihoda 2020. godine (41,6 miliona KM) pivara prijavila profit od 1,8 miliona maraka. Inače, kako je CAPITAL nedavno otkrio, u ovom preduzeću desile su se promjene u vlasničkoj strukturi, gdje je jedan od suvlasnika postao direktor preduzeća Ilija Šetka. On je u izjavi za naš portal tada kazao da se tri domaće velike pivare na tržištu BiH bore protiv tri velike multinacionalne kompanije koje nemaju fabrike u BiH, već sve pivo uvoze iz okolnih zemalja. Podsjećamo, do 2022. godine pivara je poslovala kao akcionarsko društvo, kada je promijenila pravnu formu i prešla u društvo ograničene odgovornosti. Najbolji rezultat u posljednjih deset godina imala je 2014. kada je ostvarena dobit od 6,4 miliona maraka. Pored „Nektar“ piva koje je brend pivare, u njoj se proizvodi i „Nektar radler“, „Banjalučko“, „Crni Đorđe“ i „Baraba“ pivo. CAPITAL: D. T. Чланак Banjalučka pivara u minusu 5,2 miliona maraka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Profit „Arcelor Mittala“ 9,8 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 30.Jun.2023

PRIJEDOR – „Arcelor Mittal“ iz Prijedora ostvario je u prošloj godini dobit od 9,8 miliona maraka što je za 4,4 miliona KM više u odnosu 2021. Foto: Capital.ba Ovo je ujedno i najbolji rezultat prijedorskog preduzeća koje se bavi iskopavanjem i eksploatacijom rude u Prijedoru u posljednjih...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.