BIP: Nova radna mesta za 300 radnika

Izvor: BKTV News, 06.Apr.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIP: Nova radna mesta za 300 radnika

Novi zakupac Beogradske industrije piva planira da u narednom periodu zaposli do 300 radnika.

Takođe, planovi su mu da uloži u nove proizvodne kapacitete i nije zainteresovan za "osvajanje" nekretnina i lokacije, već za oživljavanje proizvodnje BIP-a. Ovo je Tanjgu izjavio makedonski biznismen Svetozar Janevski, čiju je ponudu prihvatio odbor poverilaca BIP-a.

Ponudu od 912 hiljada evra godišnje za zakup BIP-a i svih njegovih brendova dalo je srpsko preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << "M-6 Eden" koje je u vlasništvu Janevskog. On kaze da su se u javnosti u Srbiji stvorile nepotrebne tenzije u vezi sa zakupom BIP-a, jer, objašnjava, njegove namere nisu bile da trguje nekretninama, već da proizvodi, za šta je, dodaje, pripremljen precizan plan.

"U našim dosadašnjim razgovorima sa Vladom Srbije jasno smo istakli želju da unapredimo i oživimo BIP, te smo istakli da nismo zainteresovani za zemljište i nekretnine, već samo za proizvodnju i distribuciju piva i ostalih proivoda koje bismo pravili", kaže Janevski.

Objašnjava da je plan da zaposle daleko više ljudi nego što im je to obaveza, ali da to ne može da se uradi brzo, već da je neophodno graditi nove distributivne centre i obnoviti saradnju sa starim BIP-ovim partnerima.

"Kako bude išao rast proizvodnje tako ćemo zapošljavati radnike, a plan je da dođemo do broja od 200 do 300 novih zaposlenih", rekao je makedonski biznismen, inače, vlasnik vinarije Tikveš.

Govoreći o malim akcionarima, kako ih ne nazvao, "repovima iz prošlosti", kao i o dugovanjima BIP-a državi i bankama, Janevski kaže da kao zakupac ne može da ulaze u kapital preduzeća, a da nije ni nadležan da rešava probleme iz prošlosti koji se tiču malih akcionara.

"Mi ne zadiremo u kapital BIP-a i u vlasničku strukturu. Naš cilj je da sa Vladom Srbije napravimo dogovor o finansijskim repovima iz prošlosti, da se sa bankama dogovorimo o načinu otplate dugovanja, te da rešimo problem hipoteka", objašnjava Janevski.

Kaže i da BIP duguje državi 25 miliona evra, a namera njegovog budućeg tima je da se uradi procena kapaciteta proizvodnih pogona kako bi se uneo svež kapital i osavremenila buduća proizvodnja.

"Rentiramo i investiramo, to je naša sadašnja pozicija. Prvo moramo da rešimo tehničke stvari na terenu, a nakon toga ćemo raditi na oživljavanju brenda, kreiranju nekoliko distributivnih centara", kaže Janevski i dodaje da bi za dve nedelje trebalo da dobiju ugovor od Odbora poverilaca kako bi i zvanično ušli u fabriku.

Ponudu za zakup BIP-a su dostavili i Konzorcijum "Insa" iz Zemuna i Samostalna trgovinska radnja "Pevec" iz Kragujevca i firma "Unidrop", rekli su u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, a finansijski najpovoljniju ponudu dostavio je "M6 Eden Srb", makedonskog privrednika.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.