Tržište: PSA poslovao sa profitom

Izvor: Nacionalna klasa, 28.Feb.2016, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište: PSA poslovao sa profitom

Francuska grupacija PSA/Peugeot Citroen saopštila je da je u 2015. godini zabeležila neto profit od 1,2 milijardi EUR zahvaljujući uspešnom restrukturisanju i rastu prodaje, dve godine nakon što je kompanija bila na ivici propasti.

PSA, drugi po veličini proizvođač automobila u Evropi, zabeležio je prošle godine rast prodaje za 5,7%, na vrednost od 56,3 milijardi EUR, i najavio predstavljanje novog strateškog plana poslovanja 5. aprila.

Kompanija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << 2014. godine poslovala sa gubitkom od 555 miliona EUR. Prošlog meseca, PSA je saopštio da je ostvario rast prodaje za 1,2% na globalnom nivou u 2015. godini u poređenju sa 2014. godinom, uprkos manjem padu na tržištima Kine i jugoistočne Azije.

Najveći rast prodaje automobila PSA zabeležen je u Evropi, ali je Kina i dalje najveće pojedinačno tržište za ovu grupaciju, pošto je po broju prodatih automobila ono sada veće od domaćeg tržišta u Francuskoj.

PSA je saopštio da u narednom periodu očekuje rast prodaje za pet procenata, umesto za dva procenta, koliko je bilo projektovano za 2018. godinu.

Kompanija je prošle godine napravila 2,97 miliona automobila, nakon što je 2014. godine uzela zajam od francuske države i kineske kompanije Dongfeng Motor Corporation, koja je time dobila vlasnički udeo u PSA od 14%.
Pogledaj vesti o: Peugeot,   Citroen

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.