Pežo dobio dozvolu za četvrtu fabriku u Kini

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pežo dobio dozvolu za četvrtu fabriku u Kini

Francuski proizvođač automobila PSA Pežo Sitroen dobio je dozvolu vlasti kineskog grada Čengdu za izgradnju četvrte fabrike u Kini, prenela je danas novinska agencija Sinhua.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Agencija za ekonomsko planiranje provincije Sečuan, čiji je Čengdu glavni grad, odobrila je 12,3 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << juana (dve milijarde doalra) sredstava za fabriku, navodi Sinhua.

Pežo i njegov kineski partner Donfeng motor korp. saopštili su prošlog meseca

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

da su izabrali Čengdu za izgradnju fabrike i da početak radova očekuju u drugoj polovini godine, a početak prozivodnje 2016.

Dve kompanije već zajedničkim snagama kontrolišu tri fabrike u Vuhanu u

centralnoj Kini, ukupnog proizvodnog kapaciteta od 750.000 automobila godišnje.

Očekuje se da će nova fabrika proizvoditi 320.000 vozila godišnje.

Donfeng, drugi po veličini kineski proizvođač automobila, preuzeo je ranije ove godine 14 odsto akcija Pežoa, koji je tražio rešenje za svoje finansijske probleme.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pežo dobio dozvolu za četvrtu fabriku u Kini

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2014

PEKING - Francuski proizvođač automobila "PSA Pežo Sitroen" dobio je dozvolu vlasti kineskog grada Čengdu za izgradnju četvrte fabrike u Kini, prenijela je danas novinska agencija Sinhua...Agencija za ekonomsko planiranje provincije Sečuan, čiji je Čengdu glavni grad, odobrila je 12,3 milijarde...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.