Značajno povećanje cene rada, rast preko 4 %

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Značajno povećanje cene rada, rast preko 4 %"

Majdanpek -- Srbija nema velikih problema u ekonomiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Majdanpeku.

On je dodao da se sve u našoj privredi dobro odvija, bez velikih problema, te najavio značajno uvećane penzije i plate u javnom sektoru.

Predsednik Vučić je rekao i da će privredni rast svakako biti veći od četiri odsto naredne godine.

"Stvari idu dobro, nemnamo mi velikih problema u ekonomiji. I da nam ove godine bude privredni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rast dva ili 2,5 odsto sledeće godine će da nam bude veći od četiri odsto zbog niže osnovice. Imamo ubedljivo najbolje sve parametre, od nivo nezaposlnosenosti, spoljnotrgovinskog deficita odnosno pokrivenosti uvoza izvozom, apsloutno sve ide odbro", naveo je Vučić.

Kako kaže, potrošnja će biti uvećana kao treći stub na kome se zasniva rast u godinama pred nama, "onog sekuda kada se plate i penzije povećaju.

"A, mogu da se nadaju ozbiljnim povećanjima i poenzioneri i svi zaposleni u javnom sektoru. To će znaciti i za privatnike značajne. A, ljudi koji imaju najamanja primanja imaće značajno povećanje cene rada. Nismo mi to mojojm odlukom uradili već odgovornim i disciplonovanim ponašanjem.Za to su građani zaslužni, oni su verovali da težak rada i strpljenje donosi rezultat, a ne laka rešnja. Lakoverni su oni koji veruju da je to pitanje odluke u jednom kabinetu", naglasio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić za RTS: Značajno povećanje plata i penzija

Izvor: RTS, 01.Sep.2017

Prosečna plata u Srbiji nakon predstojećeg povećanja biće 445 ili 450 evra, kaže za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ističe da će biti i značajnog povećanja penzija. Vučić je rekao i da nismo rešili mnoge probleme na našem prostoru i da smo uvek na raskrsnici puteva velikih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.