Zbog ćiriličnog pisma mu ukinuli penziju?

Izvor: juGmedia, 24.Dec.2013, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ćiriličnog pisma mu ukinuli penziju?

LESKOVAC – Zbog dokumenata na ćirilinom pismu, Dobrivoje Nikolić iz leskovačkog sela Mrštane mesecima ne može da prima peneziju, piše današnji dnevni list “Kurir”

Gotovo svakodnevno u poslednja dva meseca Dobrivoje Nikolić iz sela Mrštana ide u Leskovac i podnosi zahteve, tužbe i žalbe ne bi li ponovo počeo da prima penziju iz Hrvatske, koju je nesmetano dobijao 15 godina!

Dobrivoje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << nikako ne može da dođe do poreskog identifikacionog broja u Hrvatskoj.

Zahteve je u Hrvatsku slao na latinici, ali njegova lična dokumenta i pečati iz Srbije su na ćirilici i zato od nadležnih hrvatskih organa ne dobija „pravi“ odgovor.

- U odgovoru nisu čak ni napisali moje ime, samo je u zaključku navedeno da je dokumentacija nepotpuna. Sve molbe sam pisao na latinici, ali izvod iz državljanstva je na ćirilici, kao i pečat, i zbog toga ne dobijam penziju. Penzija je stečeno pravo i niko ne može da mi je oduzme. Ovo je genocid – rezignirano kaže Dobrivoje.

Dobrivoje je od 1958. do 1973. radio kao kelner u Dubrovniku, a posle toga otišao je u Nemačku. Za razliku od Hrvatske, Nemačka mu nije pravila nikakve probleme. Zbog agonije kroz koju prolazi i očigledne diskriminacije, Dobrivoje će svoja prava pokušati da ostvari na sudu u Strazburu, a najavljuje da će hrvatsku državu tužiti i UN.A. Davinić

Izvor: KURIR, JUGMEDIA
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.