Slovenačkim penzionerima penzije iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2011, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačkim penzionerima penzije iz Srbije

BEOGRAD -

Slovenački penzioneri koji su deo radnog staža ostvarili u Srbiji danas su počeli da primaju penzije iz Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije, rekla je direktorka Službe za odnose sa javnošću tog fonda Jelica Timotijević.

Ona je rekla agenciji Beta je danas počela isplata za 21 penzionera.

Prema njenim rečima, penzioneri iz Srbije koji su deo radnog staža ostvarili u Sloveniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << počeli su da primaju rešenja o penzijama iz te bivše jugoslovenske republike, a isplata bi trebalo da počne krajem januara ili početkom februara.

"Sredstva za isplatu penzionerima iz Srbije koji su deo radnog staža ostvarili u Sloveniji još nisu legla na račun Fonda i čim stignu, počeće isplata", rekla je Jelica Timotijević.

Prema podacima Fonda, oko 8.000 penzionera ima više od godinu dana staža u Sloveniji.

Najniža penzijska osnovica u Sloveniji iznosi 544,6 evra, a najviša 2.178,4 evra.

Sporazum o socijalnom osiguranju Srbija i Slovenija potpisale su krajem 2009, nakon dugotrajnih pregovora. Srpski parlament odmah nakon toga je ratifikovao taj dokument, a slovenački u martu 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.