Slovenačke penzije oko Nove godine

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačke penzije oko Nove godine

Beograd -- Sporazum o socijalnom osiguranju između Slovenije i Srbije, stupa na snagu 1. novembra, a isplata prvih penzija na osnovu tog dokumenta počeće oko Nove godine

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) kažu da će rešenja dobiti oko 10.000 penzionera koji su deo radnog staža ostvaraili u Sloveniji, a njih je do sada isplaćivala Srbija prema domaćim propisima.

Oko 8.000 penzionera ima više od godinu dana staža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Sloveniji, kažu u fondu PIO. Najniža penzijska osnovica u Sloveniji iznosi 544,6 evra, a najviša 2.178,4 evra.

Sporazum o socijalnom osiguranje između Srbije i Slovenije potpisan je krajem 2009, nakon dugotrajnih pregovora. Srpski Parlament ratifikovao je dokument krajem decembra 2009, a Slovenački u martu 2010. godine.

Pratite specijal: NIS na berzi
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studentima sa porodičnim penzijama potrebne potvrde o školovanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2010

BEOGRAD -..Studenti koji primaju porodične penzije, imaju rok do 30. novembra da dostave potvrde o redovnom školovanju, rečeno je danas u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje...Potvrde se mogu dostaviti lično ili poslati na adresu Filijale PIO fonda koja isplaćuje penziju, a potrebno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Potvrde o redovnom studiranju do 30. novembra

Izvor: TV Avala, 27.Okt.2010

Studenti koji primaju porodične penzije, imaju rok do 30. novembra da dostave potvrde o redovnom školovanju, rečeno je danas u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.