Izvor: Glas javnosti, 31.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebalans budžeta može da pogura inflaciju

BEOGRAD - Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević ocenio je da je realna opasnost od toga da rebalans budžeta „pogura inflaciju“ jer postoje zahtevi za povećanje penzija, socijalnih davanja i finansiranje nekih infrastrukturnih projekata.

On je rekao da bi „bio srećan kada bi Srbija sklopila novi aranžman sa MMF-om. Znajući kako je formirana koalicija, kakvi su zahtevi i kakva su očekivanja, kontrola javnih finansija od MMF-a bi nam u narednih nekoliko godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dobro došla“, prenosi Beta. Milosavljević je istakao da bi to bio pravi potez vlade jer je i to jedan od faktora i elemenata na osnovu kojih investitori odlučuju da li će uložiti značajna sredstva u zemlju.

On je dodao da bi do kraja ove godine trebalo da bude usvojen novi zakon o zaštiti konkurencije, ističući da „apsolutno“ postoji politička volja da predsednik Komisije za zaštitu konkurencije ima jaku poziciju.

- Razgovarao sam i s predsednikom Tadićem i on me je potpuno podržao i obećao da će iza tog koncepta stati nezavisno da li će na „Gaspromnjeft“, NIS ili bilo koga drugog morati da se primeni Zakon o zaštiti konkurencije - rekao je Milosavljević.

Ministar tvrdi da svi relevantni podaci pokazuju da „Delta“, sa svim svojim kompanijama „Tempo“, „Maksi“ i „Minimaksi“, ima manji udeo na tržištu od 40 odsto, što je granica iznad koje postoji dominantni položaj. Priča o monopolima, prema njegovim rečima, morala bi se dramatično proširiti da sutra pod udar Komisije za zaštitu konkurencije dođu i NIS, EPS, javna komunalna preduzeća, kojima se niko ne bavi jer su u državnom vlasništvu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.