Produžen rok: Po penzije sa starom ličnom još mesec dana

Izvor: Večernje novosti, 11.Avg.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen rok: Po penzije sa starom ličnom još mesec dana

Penzioneri će svoje čekove u "Poštanskoj štedionici" i "Pošti" i u septembru moći da podižu sa starom ličnom kartom, nezvanično saznaju "Novosti" PENZIONERI će svoje čekove u "Poštanskoj štedionici" i "Pošti" i u septembru moći da podižu sa starom ličnom kartom, nezvanično saznaju "Novosti".Posle pisanja našeg lista, nadležni su odlučili da izađu u susret najstarijima i olakšaju da još nekoliko desetina hiljada njih svoje prinadležnosti podiže dodatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mesec dana bez biometrijskih dokumenata.Prvobitna preporuka Narodne banke Srbije doneta krajem prošle godine upućena je svim bankama i mnoge od njih izašle su u suret klijentima da do kraja marta mogu po novac sa starim papirima, ali samo ukoliko su imali trajni lični dokument. Taj rok kasnije je pomeren do 31. avgusta, pošto je bez novih dokumenata i dalje bilo oko 80.000 penzionera koji čekove primaju preko Poštanske štedionice.Prema podacima Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, oko 450.000 penzionera se opredelilo da prima čekove na kućnu adresu, a od 1.275.000 penzionera koji primaju na tekuće račune u bankama, najzastupljenija su banke Poštanska štedionica, Komercijalna i Inteza. Gotovo polovina od 1,7 miliona srpskih penzionera danas koristi usluge "Pošte".
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Penzioneri po penzije sa starom ličnom još mesec dana

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2017

Penzioneri će svoje čekove u "Poštanskoj štedionici" i "Pošti" i u septembru moći da podižu sa starom ličnom kartu...To nezvanično saznaju "Novosti", nakon jučerašnjeg pitanja da nadležni u Poštanskoj štedionici još nisu doneli odluku na koji način će još nekoliko desetina hiljada penzionera...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.