Izvor: Blic, 19.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predloženo linearno povećanje penzija za 10 odsto

Vlada Srbije će na narednoj sednici raspravljati o uredbi o vanrednom povećanju penzija za 10 odsto, potvrđeno je danas Beti u kabinetu potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića.



U predlogu uredbe je precizirano da će penzije biti linearno uvećane za 10 odsto, iako je bilo najava da će penzioneri sa manjim primanjima dobiti veću povišicu od onih koji imaju veće penzije. O uredbi o vanrednom povećanju penzija treba da se izjasni i Odbor Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za finansije. U kabinetu Krkobabića nisu mogli da navedu koliki će biti rashodi budžeta za ovu godinu zbog vanrednog uvećanja penzionerskih primanja. Krkobabić je ranije najavljivao da je postignut dogovor u Vladi da se penzije postepeno usklađuju sa prosečnim platama, kako bi od 1. januara 2010. iznosile 70 odsto prosečne plate. Penzionerima do kraja godine sleduje i redovna povišica mesečnih primanja, u skladu sa rastom plata i inflacije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.