Praznik rada u Srbiji – uranci, izletišta i protesti

Izvor: NTV.rs, 01.Maj.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznik rada u Srbiji – uranci, izletišta i protesti

BEOGRAD – Međunarodni praznik rada, 1. maj danas se po tradiciji obeležava u mnogim zemljama sveta, a u Srbiji tradicionalnim prvomajskim urancima u prirodi, ali i protestima koje organizuju pojedini sindikati, međusobno podeljeni oko toga da li protestovati ili ne.
Predstavnici Samostalnog sindikata Srbije i UGS Nezavisnost obeležili su Međunarodni praznik rada, protestnim okupljanjem na Trgu Nikole Pašića kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog pada životnog standarda, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << manjih prava zaposlenih i smanjenja plata i penzija.
Okupljeni sindikalci iz Beograda, ali i drugih gradova Srbije poslali su sa Trga Nikole Pašića poruku da je vreme da zaposleni počnu da se bore za svoja prava, jer drugi to neće učiniti, a odatle su krenuli u protestnu šetnju Ulicom Kralja Milana do Trga Slavija gde će postaviti crvene ruže na spomenik Dimitriju Tucoviću.
Tanjug 01.05.2015 13:12
Foto Tanjug, O. Toskić
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Praznik rada u Srbiji: Protesti, uranici, roštiljanje

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2015

Međunarodni praznik rada, 1. maj, sindikati su u Srbiji obeležili skupovima na kojima su izrazili nezadovoljstvo zbog pada životnog standarda, ministri su poručili da bolja vremena dolaze, dok je deo građana tradicionalno bio na uranku...Ministar rada Aleksandar Vulin rekao je na obeležavanju Dana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.