Povećanje penzija - linearno za osam odsto?

Izvor: Mondo, 15.Maj.2018, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje penzija - linearno za osam odsto?

Svim penzionerima primanja će najverovatnije linearno biti uvećana za osam odsto, pišu "Novosti".

Foto: MONDO, Petar Stojanović

Prema navodima tog lista, stručnjaci državi nude tri računice kada su penzije u pitanju, a jedna od njih je linearno povećanje svih penzija za isti procenat, pa i onih koje nisu smanjivane.

To je, kako se prenosi, najizvesnije rešenje, prema kojem će svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nastarijim građanima primanja biti najverovatnije uvećana za osam odsto.

Kao još jedan model, list navodi ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija s kraja 2014. godine, koje traži Međunarodni monetarni fond.

Prema ovom scenariju, pišu "Novosti", kod gotovo 60 odsto penzionera koji primaju do 25.000 dinara ne bi bilo nikakvih promena - penzije bi im bile kao i sada.

Treći model bi, prema računici Fiskalnog saveta, bio kombinacija prva dva, napominje list, uz objašnjenje da to znači da bi ove godine penzije svima linearno porasle za 2,5 odsto, pa i onima kojima nisu umanjene.

"Veće plate i penzije, nema otimanja od sirotinje"

Kako se navodi, onim penzionerima koji su osetili mere štednje, polovina oduzetog novca bi trebalo da se vrati prve godine, a ostatak iznosa naredne.

Time bi se i zvanično "ugasio" Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija, zaključuju "Novosti".

Predsednik Srbije je najavio i povećanje plata u javnom sektoru i precizirao da će one, u zdravstvu na primer, kumulativno biti veće za 20 odsto nego što su bile 2014. godine.

Razgovara, kaže, sa premijerkom Anom Brnabić o tome da se te stvari dese od oktobra, da se tada sprovede rebalans budžeta, "ali, jedan od najboljih", gde će biti novca da se izdvoji za plate i penzije, ali da će se sve to znati krajem jula, početkom avgusta, nakon što se budu videli parametri rasta.

"Ove godine znatno povećanje plata i penzija"

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzije verovatno rastu linearno osam odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2018

Svim penzionerima primanja će najverovatnije linearno biti uvećana za osam odsto, pišu "Novosti"...Prema navodima tog lista, stručnjaci državi nude tri računice kada su penzije u pitanju, a jedna od njih je linearno povećanje svih penzija za isti procenat, pa i onih koje nisu smanjivane...To je,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Penzija svima veća za osam odsto?

Izvor: Večernje novosti, 15.Maj.2018

Državi stručnjaci nude tri rešenja primanja najstarijih građana, najizvesnije linearano povećanje. Ukidanjem zakona o smanjenju, 60 odsto penzionera imalo bi primanja kao i do sada DRŽAVI, kada su penzije u pitanju, stručnjaci nude tri računice. Prva je ukidanje zakona o...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.