Ponedeljak Dan D za plate i penzije

Izvor: Akter, 06.Sep.2014, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponedeljak Dan D za plate i penzije

Premijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Dušan Vujović objaviće u ponedeljak konačnu odluku o tome koliko će biti smanjene plate i penzije

Ovo je danas najavio ministar privrede Željko Sertić."Ministar Vujović i premijer će u ponedeljak objaviti definitivnu odluku o tom pitanju. Te odluke nisu samo ekonomskog tipa nego i političke", rekao je Sertić za televiziju "Pink".

"U merama fiskalne konsolidacije nije samo pitanje smanjenja plata i penzija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Na rashodnoj strani budžeta ćemo ući u ozbiljno rešavanje pitanja javnih preduzćea, moramo rešavati pitanje visokih kamata koje su od 2007. podizane da bismo taj deo smanjili", kazao je Sertić.

Ministra finansija Dušan Vujović izjavio je krajem jula da će se Vlada Srbije truditi da plate i penzije ne budu smanjene ni za dinar više od 10 odsto. Vujović je rekao i da će samo deo troškova biti prebačen na plate i penzije jer će, kako je naglasio, mere biti pre svega usmerene na smanjenje sive ekonomije i to najviše na šverc cigareta.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.