Pola budžeta za socijalne isplate

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2011, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola budžeta za socijalne isplate

BEOGRAD, 26. decembra 2011. (Beta) - Socijalne isplate će činiti najveći deo rashoda republičkog budžeta u 2012. godini i imaće udeo od 41,8 odsto, izjavio je u ponedeljak premijer Srbije Mirko Cvetković.

BEOGRAD, 26. decembra 2011. (Beta) - Socijalne isplate će činiti najveći deo rashoda republičkog budžeta u 2012. godini i imaće udeo od 41,8 odsto, izjavio je u ponedeljak premijer Srbije Mirko Cvetković.On je u Skupštini Srbije obrazlažući strukturu budžeta u idućoj godini rekao da je u troškove državne kase uračunata i povišica plata i penzija koja će biti u aprilu i oktobru, za ukupno oko 5,5 odsto.U ukupnim budžetskii rashodima, predvidjenim u iznosu od 890 milijardi dinara, udeo troškova za javni mir i bezbednost biće 15,3 odsto, koliko je namenjeno i obrazovanju i nauci.Troškovi budžeta za podsticaje privredi, poljoprivredi i zapošljavanju imaće učešće od 10,4 odsto, a 3,8 odsto su transferi Vojvodini i lokalnim samoupravama.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.