Pašalić: Rast agrarnog budžeta prati rast ukupnog budžeta Srpske

Izvor: Capital.ba, 10.Dec.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Rast agrarnog budžeta prati rast ukupnog budžeta Srpske

BANJALUKA, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da rast agrarnog budžeta prati rast ukupnog budžeta Srpske. Pašalić je istakao bi agrarni budžet u narednoj godini trebalo da iznosi 75 miliona KM, za četiri miliona KM više nego u ovoj. “Najveći rast budžeta vezan je za povećanje plata u narednoj godini, oko stotinu miliona KM. U planu su i druga povećanja, jer će već početkom naredne godine biti potrebe i za povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << penzija”, rekao je Pašalić danas novinarima u Kobatovcima kod Laktaša. On je pojasnio da je stav Vlade da većina sredstava bude usmjerena na povećanje plata i da, s druge strane, bude rasterećena privreda smanjenjem poreza. Pašalić je istakao da će to dati puni efekat u narednoj godini, ne samo kada se govori o budžetskim potrošačima, već i u realnom sektoru. Srna Чланак Pašalić: Rast agrarnog budžeta prati rast ukupnog budžeta Srpske се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Vlada će Srpsku opteretiti novim obavezama od milijardu KM

Izvor: Capital.ba, 10.Dec.2019

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske traži od Narodne skupštine odobrenje da naredne godine kroz kredite i garancije Srpsku izloži potencijalnom dugu i novim zaduženjima koje ukupno premašuju milijardu maraka. Naime, na Osmoj po redu posebnoj sjednici parlamenta zakazanoj za 16. decembar pored...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.