Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2010, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pare od akcija uzelo tri miliona građana

BEOGRAD - "Pošta Srbije" je isplatila oko 2,85 miliona građana sa po 1.700 dinara novčane naknade, ostvarene iz dosadašnjeg postupka privatizacije. Direktor Direkcije za pismonosne usluge "Pošte" Dragoslav Rašinac je rekao da je istovremeno izdato 1,53 miliona potvrda o posedovanju pet akcija NIS, ističući da u ovom trenutku nema gužvi na šalterima pošta, izuzev kada su isplate penzija.

Prema njegovim rečima, sada se dnevno u proseku izdaje oko 20.000 potvrda o posedovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << akcija NIS i isplaćuje se oko 35.000 građana sa 1.700 dinara, što je višestruko manje nego u prvim danima isplate.

Građanima, koji su ostvarili pravo na besplatne akcije, omogućeno je da od 6. januara ove godine mogu da podignu 1.700 dinara na šalterima bilo koje pošte, ukoliko imaju otvoren račun kod "Poštanske štedionice", odnosno u poslovnicima banaka čije su račune prijavili prilikom evidentiranja za besplatne akcije.

Na oko 3,5 miliona tekućih računa kod "Poštanske štedionice" i na oko 1,3 miliona računa kod drugih poslovnih banaka uplaćeno je po 1.700 dinara novčane naknade koju građani ostvaruju iz dosadašnjeg postupka privatizacije.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.