Niže osnovice za penzijske doprinose

Izvor: RTS, 29.Apr.2015, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niže osnovice za penzijske doprinose

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije saopštio je da su za građane koji sami uplaćuju doprinos za penzije za 10,06 odsto snižene osnovice osiguranja.
Građani mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica osiguranja, nezavisno od stručne spreme koju imaju, prenosi Beta.

Po Zakonu o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, najniža osnovica iznosi 35 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prosečne republičke zarade iz prethodnog tromesečja, što je 20.109 dinara, a najviša pet prosečnih plata, odnosno 287.265 dinara.
Doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje je 26 odsto, što znači da će se mesečni izdatak kretati u rasponu od 5.228 do 74.688 dinara.
Novi iznos osnovice doprinosa za penzije, koji je usklađen sa kretanjem prosečnih zarada u Srbiji, primenjivaće se za uplate za maj, jun i jul 2015. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NAJNIŽA PIO OSNOVICA 5.228 DINARA: Niže osnovice za građane koji sami sebi uplaćuju penzijsko

Izvor: Kurir, 29.Apr.2015

BEOGRAD - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da su za građane koji sami uplaćuju doprinos za penzije za 10,06 odsto niže osnovice osiguranja...Građani mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica osiguranja, nezavisno od stručne spreme koju imaju...Po Zakonu o doprinosima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.