Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2016, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissanov monovolumen ide u penziju

Proizvodnja Nissan Notea biće prekinuta početkom 2017. godine.

Dok prodaja krosovera i SUV modela raste, monovolumeni sve više zaostaju na tržištu, a nova žrtva tog trenda je Nissanom mali monovolumen.

Po Gijomu Kartijeu, šefu prodaje i marketinga marke na evropskom tržištu, godišnje isporuke u segmentu su pale na približno 600.000 jedinica, što je ogroman pad u odnosu na "zlatne godine" kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ljudi u Evropi kupovali 1,1 milion kompaktnih monovolumena.

Pored slabe prodaje, postoji još jedan razlog zašto je Nissan odlučio da penzioniše Note kada je evropsko tržište u pitanju.

To je nova Micra, koja je iz A preskočila u B segment, i zapravo je među najvećim modelima u toj klasi.

Nissan vjeruje da peta generacija Micre posjeduje sve što je neophodno da popuni "rupu" odlaskom Notea.

(Vrele gume)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.