Izvor: Magyar Szó, 09.Jan.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije dovoljno 65 godina života

Gradsku odluku o povraćaju cena komunalnih usluga će prvi osetiti penzioneri stariji od 65 godina; naime oni moraju što pre predati uverenje da im je penzija manja od 25 hiljada dinara, na šalteru u gradskoj upravi. Ukoliko im je penzija veća, penzioner od prvog januara više ne može putovati besplatno na linijama „Subotica-transa“. Penzionerima su blokirane elektronske karte od prvog dana 2015. godine, ali je putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << moguće još do 12. januara sa starom potvrdom. Nakon toga će morati plaćati svi oni koji se ne jave u gradsku kuću na šalter.

„Petog januara, od opštine je stigla prva lista sa imenima 2.299 građana koji i dalje imaju prava na besplatan prevoz, a lista se konstantno proširuje. Naši službenici se trude da u što kraćem vremenu uporede imena sa te liste i izdaju nove karte. Međutim, penzioneri koji ne predaju uverenje nakon 12. januara neće moći besplatno da se voze na našim linijama. Naravno molbe se mogu predati bilo kada tokom godine. Građani koji po novim propisima nemaju prava na besplatan prevoz mogu izvaditi mesečnu kartu za penzionere koja košta 965 dinara. To je cena sa popustom od 85 posto na punu cenu karte. Ukoliko neko ređe koristi javni prevoz, njemu preporučujemo da izradi elektronski novčanik“, izjavila je Snežana Agbada, zamenik direktora „Subotica-transa“ zadužena za privredne i finansijske poslove.

„Subotica-trans“, osim za penzionere, osigurava povoljnu cenu prevoza i za druge kategorije građana; ratne veterane, decu između 6 i 10 godina, a civilni invalidi rata imaju pravo na popust od 50 posto. Na teritoriji grada besplatno mogu da putuju sva deca mlađa od šest godina, narodni heroji, slepi, članovi parlamentarnih delegacija, radnici MUP-a u uniformama i ratni invalidi prve i druge kategorije.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.