Najvoljeniji astronaut ide u penziju (FOTO, VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jun.2013, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najvoljeniji astronaut ide u penziju (FOTO, VIDEO)

Kris Hedfild, kanadski astronaut koji je koristio Tviter u svemiru i osvojio srca celog sveta sa svojim fotografijama i video snimcima sa Međunarodne svemirske stanice, odlazi u penziju.

Kris Hedfild je svoju internacionalnu slavu dobio tokom svog šestomesečnog boravka na Međunarodnoj svemirskoj stanici gde je uz pomoć društvenih mreža ljudima davao uvid u brojne svemirske zanimljivosti. Od fotografija Anda do Londona >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zabeleženog noću, komandant Hedfild svakodnevno je objavljivao neverovatne fotografije Zemlje viđene iz svemira na svom Tviter nalogu. Raspevani astronaut Foto: Beta, AP Ovaj pedesettrogodišnjak bio je prvi komandant stanice iz Kanade, a nakon svog izvođenja pesme Dejvida Bouvija "Space Oddity" u svemiru zvali su ga i "raspevani astronaut". Hedfild se u maju vratio sa svoje treće misije, a zvanično će se penzionisati 3. jula kako bi ispuno obećanje dato ženi da će se vratiti kući iz Amerike nakon 30 godina. Vratio se u maju Foto: Beta, AP Podsetite se zanimljivosti o kojima je obaveštavao javnost:- Ovako se peru ruke u svemiru (VIDEO)- Šta se i kako sprema u svemiru (VIDEO)- Šta se dešava sa našim čulima u svemiru (VIDEO)- Šta se desi kada iscediš mokru krpu u svemiru? (VIDEO)(Izvor: B92)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.