Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najniža penzija u Srpskoj 179 KM

BANJALUKA - Najniža penzija u Republici Srpskoj iznosiće 179,67 KM. Vlada Srpske je donijela Odluku o određivanju iznosa najniže penzije od 1. oktobra 2017. godine, od kada se penzije povećavaju za tri odsto.

Najniža penzija za penzijski staž od 15 do 20 godina iznosiće 215,61 KM, a najniža penzija za penzijski staž od 40 godina i više biće 359,37 KM.

"Osnovni razlog za donošenje ove odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je poboljšanje materijalnog položaja najugroženije kategorije korisnika prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, odnosno korisnika kojima je iznos penzije određen po opštim propisima niži od najniže penzije, pa im se isplaćuje najniža penzija", saopšteno je iz Vlade.

Na sjednici je odobreno i 1.942.270 KM za isplatu druge od predviđenih dvanaest mjesečnih rata neutuženih obaveza po osnovu naknada za zaposlene u oblasti obrazovanja, unutrašnjih poslova i pravosuđa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vlada Srpske utvrdila najniži iznos penzije

Izvor: Blic, 19.Okt.2017

Vlada Republike Srpske donela je na današnjoj sednici odluku o određivanju vrednosti najniže penzije, koja će iznositi od 179 KM do 359 KM...Ovom Vladinom odlukom određuju se iznosi najniže penzije u smislu člana 85. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, od 1. oktobra...- Najniža penzija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.