Nagradni konkurs građanina Jugovića

Izvor: Politika, 31.Okt.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagradni konkurs građanina Jugovića

Potpredsednik Pokreta socijalista iz Čačka i gradski većnik obećao 50.000 dinara za podatke o povratku gradonačelnika Vojislava Ilića iz penzije

Čačak – Bratislav Jugović (35) iz Čačka objavio je u jučerašnjem broju dnevnika „Danas“ plaćeni konkurs za istraživački rad u novinarstvu na temu „Kako je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić svojevremeno otišao u invalidsku penziju i iz nje se vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u radni odnos“. U oglasu stoji da je iznos nagrade 50.000 dinara, a u potpisu da je Jugović „građanin Republike Srbije“.

Međutim, pored toga on je potpredsednik političke partije Pokret socijalista i član Gradskog veća u Čačku, kojim inače predsedava čačanski gradonačelnik Vojislav Ilić, kao Jugovićev koalicioni partner. Ilić je i potpredsednik Izvršnog odbora Nove Srbije.

U izjavi za „Politiku“, Jugović tvrdi da je oglas, objavljen na četvrtini pete strane, platio 59.800 dinara sa porezom, i da se zbog toga kao i obećane nagrade, odrekao zimovanja. Ali, napominje:– Mislim da građani Čačka i naše Republike zaslužuju da znaju kako se Ilić vratio iz invalidske penzije u aktivu, a izabrao sam ovaj način da se dođe do istine jer su svi drugi, prozivanje od strane odbornika ili novinarska pitanja, bili bezuspešni. Ilić to nikad nije i objasnio. Nejasno je, iz istih razloga, kako je od zanatlije i tehničara postao magistar nauka, gde je studirao, na čemu diplomirao i magistrirao, pošto je potpisuje kao magistar nauka.

Na internet-stranici Nove Srbije objavljeno je, inače, da je Vojislav Ilić (63) završio pedagoški fakultet i postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Radio je u Mašinskoj školi u Čačku, kao pomoćnik direktora, četiri godine obavljao funkciju direktora škole „Sveti Sava” u Čačku, obavljao je funkciju predsednika Skupštine opštine Čačak, kao i funkciju člana UO JP PTT Srbija, a od prošle godine obavlja funkciju direktora JP „Gradac” u Čačku. Pored toga, član je Saveta Agronomskog fakulteta u Čačku i predsednik FK „Borac” Čačak, navedeno je na internet-stranici Ilićeve stranke.

Pošto je očigledno da podaci nisu ažurirani šest godina, potrebno je dodati da je Ilić posle završenog mandata u „Gradcu“ izabran za gradonačelnika Čačka (2012).

U međuvremenu, krajem devedesetih bio je penzionisan, ali se brzo vratio iz mirovine i potom bio na svim važnim dužnostima u ovom gradu.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.