Marović od Srbije nije tražio penziju... ali može!

Izvor: BKTV News, 08.Maj.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Marović od Srbije nije tražio penziju... ali može!"

Zdravko Begović, advokat Svetozara Marovića, bivšeg visokog funkcionera vladajuće DPS i predsednika nekadašnje Državne zajednice Srbije i Crne Gore, negirao je da je njegov branjenik tražio penziju od Srbije. 

Crnogorski mediji preneli su ranije da je Marović, kojeg inače Crna Gora potražuje zbog služenja zatvorske kazne, od Sbije, kao pravne naslednice nekadašnje Državne zajednice, penziju i službenog vozača.

“To su sve spekulacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << on se nije nikome obratio za bilo kakvu privilegiju koja mu po zakonu pripada. On je okupiran svojim zdravstvenim stanjem”, kazao je Begović za RTCG.

Begović kaže da Zakon o predsedniku Srbije, nigde ne navodi ili eliminiše mogućeg korisnika tih privilegija, zbog činjenice da je osuđen na kaznu zatvora, kao što je slučaj sa njegovim branjenikom..

“Dakle to nije smetnja u zakonu i ja ne znam da li će Svetozar Marović u nekoj budućnosti tražiti ono što mu po zakonu pripada”, naveo je Begović.

Marović je bio predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora od februara 2003. do maja 2006.

On se, kako tvrde crnogorski mediji, nalazi na lečenju u Beogradu, a Crna Gora ga potražuje na osnovu resude da je kao šef organizovane kriminalne grupe napravio višemilionsku štetu Opštini Budva.

Crnogorski portal CdM piše da je Marović na "psihijatrijskom lečenju" u Beogradu i da nije sposoban da se odazove zahtevu za izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori zbog depresivog stanja u kome se nalazi, a koje se, kako je nedavno saopštio njegov advokat, graniči sa suicidnim ponašanjem.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin nedavno je zatražio od ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića hapšenje Marovića.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.