Marinci su mnogo očajni kad regrutuju bake

Izvor: RTS, 11.Mar.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinci su mnogo očajni kad regrutuju bake

Sedamdesetdevetogodišnja Opal Blekvel Voker sa Floride, kojoj je ostalo samo par nedelja do penzije, dobila je poziv da se priključi korpusu marinaca oružanih snaga SAD-a.

Na samo par nedelja do penzije, Opal Blekvel Voker je dobila ponudu za novi posao. I to ne bilo kakav!

Sedamdesetdevetogodišnjoj ženi iz Krestvjua na Floridi, regrutni centar iz Nju Džersija poslao je pismo putem federalne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekspresne pošte u kojem bakicu poziva da se pridruži marincima!

"Morala sam da potpišem po prijemu, jer je bilo poslato sa najvišim prioritetom tokom noći", kaže totalno zbunjena Opal.

U pismu narednika-majora Risa iz Komande za regrutovanje korpusa marinaca piše sledeće: "Draga Opal, misliš li da imaš ono što je potrebno da bi bila američki marinac? Da li si spremna za najveće i najteže izazove u životu?".

"Ako si hrabra, pouzdana i želiš da se unaprediš, onda su marinci pravo mesto za tebe", stoji u nastavku sugestivnog poziva.

Baka kaže da se prvo zaprepastila, a onda pomislila da se neko šali.

"Možda je bolje da ih pozovem i potvrdim da sam primila poziv, da mi ne bi slučajno ukinuli socijalno osiguranje", priča zabrinuta gospođa Voker i planira da ode do lokalne kancelarije regrutnog centra i kaže: "Evo me, gde sam raspoređena?".

Opal možda ne odgovara starosnim granicama neophodnim za pristupanje marincima - od 17 do 29 godina - ali kaže za sebe da je marljiv radnik. Gospođa "potencijalni regrut" dodaje da je ceo život radila, no nikada nije razmišljala o vojničkoj karijeri.

Obzirom da je dva sata pre nego što joj je uručeno "ekstremno hitno" pismo oružanih snaga, primila "2 nedelje do penzije" napomenu lokalnih novina u kojima radi, "Dejli Njuz", Opal će uskoro imati viška slobodnog vremena, pa može "ozbiljno da razmišlja" o novoj, primamljivoj ponudi.

Ona sebe može da zamisli kao jednu od "odabranih i ponosnih", ali ne može da pretpostavi šta bi bile njene dužnosti.

"Šta da radim, da im perem noge kad se vrate sa manevara?", pita se gospođa Voker, koja za nešto više od mesec dana puni 80 godina.

"Da sam 60 godina mlađa, stvarno biste imali regruta na ovoj adresi."

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.