Mani Pakjao zvanično objavio kraj bokserske karijere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 11:07

Mani Pakjao zvanično objavio kraj bokserske karijere

Čuveni filipinski bokser 42-godišnji Mani Pakjao zvanično je danas objavio kraj karijere i odlazak u sportsku penziju.

Pakjao je to učinio na društvenim mrežama u videu u kome je najavio najveću borbu u političkoj karijeri, a to je trka za predsedničko mesto na Filipinima.

On je prvi bokser u istoriji koji je titulu svetskog prvaka osvojio u osam različitih težinskih kategorija.

U karijeri je ostvario 62 pobede, osam poraza i dve nerešene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << borbe, a poslednju titulu osvojio je 2019. godine u velter kategoriji, kada je imao 40 godina.

Još ranije Pakjao je najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima 2022. godine na Filipinima i to kao kandidat frakcije koja se otcepila od stranke PDP-Laban sadašnjeg predsednika Rodriga Dutertea.

Pakjao je trenutno senator u Gornjem domu filipinskog parlamenta
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Da li će filipinska bokserska legenda Mani Pakjao morati da se povuče iz politike

Izvor: RTS, 29.Sep.2021

Višestruki svetski šampion u nekoliko bokserskih kategorija Emanuel "Mani" Pakjao prošle nedelje je zvanično okačio bokserske rukavice o klin da bi se posvetio novoj velikoj borbi – za funkciju predsednika svoje zemlje. Iz nje, međutim, može izaći s mnogo rana. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.