Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 21:22

MORAO JE DOĆI I TAJ DAN: Bufon ODLAZI u penziju

Ima punih 45 godina.

Jedan od najboljih fudbalskih golmana svih vremena Đanluiđi Bufon (45) odlučio je da okonča bogatu fudbalsku karijeru.

Za prvi tim Parme debitovao je sa 17 godina 1995. i igrao je šest sezona. U tom prvom mandatu branio je na 220 utakmica i učestvovao u osvajanju tri trofeja, Kupu Italije, Superkupu Italije i Kupu UEFA.

BREAKING: legendary Italian goalkeeper Gianluigi Buffon has decided to retire from professional football — it >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << will be official in the next days ⭐️🇮🇹

Buffon, 45 years old, was playing for Parma last season.

One of the best goalkeepers in history of the game will now retire. pic.twitter.com/j5KpHYd6dU

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 1, 2023

Zatim je 2001. prešao je u redove Juventusa, u kojem je ostao 17 godina. Pposle godinu dana u PSŽ vratio se u redove Stare dame još dve godine. Ukupno je u dva mandata u Torinu odigrao 685 utakmica i osvojio 10 Skudeta, pet puta Kup Italije i šest puta Superkup Italije, ali nije imao sreću da osvoji Ligu šampiona, iako je sa Juventusom igrao tri finala.

Sa Pari Sen Žermenom osvojio je šampionat 2019. a poslednje dve sezone branio je za svoju Parmu u Seriji B.

Naravno, mora se pomenuti da je 2006. bio jedan od glavnih igrača Italije kada su osvojili Mundijal.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.