MMF odobrio povećanje plata i penzija

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF odobrio povećanje plata i penzija

Međunarodni monetarni fond odobrio je povećanje plata i penzija u sledećoj godini, saopštio je MMF posle završetka treće revizije aranžmana sa Srbijom. MMF je podigao i prognozu rasta BDP Srbije za 2015. godinu na 0,75 odsto sa 0,5 odsto koliko je prethodno bila prognoza. Srbija sa MMF-om ima u februaru zaključen stend baj aranžman iz predostrožnosti vredan 1,2 milijarde evra, a Misija MMF-a boravila je u srbiji uposlednjih desetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dana u trećoj reviziji tog aranžmana. U saopštenju dostavljenom iz Kancelarije MMF u Beogradu konstatuje se da se nastavlja konsolidacija ekonomskog oporavka Srbije, podržana snažnim politikama i poboljšanim poverenjem te je zato i revidirana najjviša projekcija realnog rasta BDP-a za 2015. i 2016. godinu na 0,75 procenata, odnosno na 1,75 procenata. Poboljšanje fiskalne situacije do sada, uz planirano povećanje akciza na gorivo, otvorila je prostor za skromno povećanje penzija u 2016. godini, kao i za određena ciljana povećanja zarada sa namerom da se smanje razlike u zaradama u sektoru opšte države, navodi se u saopštenju. Uz to se podseća da ukupna potrošnja na zarade i penzije treba da nastavi da se smanjuje kao udeo BDP-a ka srednjoročnim ciljevima od 7 odnosno 11 procenata BDP-a. Misija MMF je u Beogradu boravila od 29. oktobra do 10. novembra 2015. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Veće plate i penzije uz više akcize

Izvor: OkRadio.rs, 10.Nov.2015

Međunarodni monetarni fond odobrio je povećanje plata i penzija u sledećoj godini, saopštio je MMF posle završetka treće revizije aranžmana sa Srbijom. Međunarodni monetarni fond odobrio je povećanje plata i penzija u sledećoj godini, saopštio je MMF posle završetka treće revizije aranžmana...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.