Krkobabić: Penzioneri najveći gubitnici

Izvor: Politika, 22.Okt.2010, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Penzioneri najveći gubitnici

BEOGRAD – Povlačenjem Zakona o izmenama i dopunama sistema penzijsko invalidskog osiguranja (PIO) iz skupštinske procedure najviše će izgubiti penzioneri, saopšteno je danas iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića.

Navodi se da penzije od naredne godine neće biti usklađivane tri puta u skladu s kretanjem zarada u javnom sektoru, kako je Predlogom bilo predviđeno.

Povlačenje Zakona, dodaje se, imaće za posledicu da sledeće godine minimalne i najniže >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poljoprivredne penzije neće biti povećane.

Ta povećanja, kako se ističe, deo su povučenog Predloga, čime usklađivanje penzija gubi oslonac u praćenju zarada u javnom sektoru, a što će se odraziti na opšti bod i u krajnjem ishodu zaustaviti rast penzija u narednim godinama.

„To su pravi efekti zalaganja Saveza samostalnih sindikata Srbije za promenu Zakona koji će za posledicu imati obaranje životnog standarda 1,6 miliona penzionera u Srbiji”, navodi se u saopštenju i dodaje da vicepremijer nije glasao za povlačenje Predloga izmena i dopuna Zakona o PIO iz skupštinske procedure.

Tanjug

objavljeno: 22/10/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzioneri izvisili za povećanje primanja

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2010, 02:19

Povlačenjem Predloga zakona o izmenama i dopunama sistema penzijsko-invalidskog osiguranja iz skupštinske procedure najviše će izgubiti penzioneri, jer se penzije neće usklađivati tri puta u narednoj godini, u skladu s kretanjem zarada u javnom sektoru, što je Predlogom zakona bilo predviđeno,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.