Komisija upozorila: Nisu registrovani

Izvor: B92, 16.Nov.2021, 20:36

Komisija upozorila: "Nisu registrovani"

Dobrovoljni penzioni fond Moja penzija nije registrovan kao dobrovoljni penzioni fond u Crnoj Gori.

Nije ni u postupku dobijanja dozvole za rad pred Komisijom za tržište kapitala, saopšteno je iz te institucije.

"Osobe koje se predstavljaju kao ovlašćeni predstavnici ili zastupnici subjekta Dobrovoljni penzioni fond Moja penzija nemaju odobrenja Komisije za tržište kapitala, koja su potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skladu sa važećim propisima u ovoj oblasti", navodi se u saopštenju, prenosi Investitor.

Iz Komisije su rekli da informacije o "garantovanju države" za ulaganje u dobrovoljne penzione fondove, o "poreskim olakšicama", uslovima istupanja iz penzionog fonda, o dozvoljenim ulaganjima fonda, nisu tačne i potpune, odnosno ne odgovaraju činjeničnom stanju.

"Te informacije nisu u skladu sa propisima iz oblasti dobrovoljnih penzionih fondova i tržišta kapitala", dodaje se u saopštenju.

U vezi sa utvrđenim nepravilnostima, Komisija za tržište kapitala je obavestila nadležne državne organe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.