Fond PIO: Kako svuda tako i na Starom gradu

Izvor: Press, 26.Jan.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fond PIO: Kako svuda tako i na Starom gradu

Fond PIO saopštio je da nisu tačni navodi da građani opštine Stari grad imaju problema sa Fondom zato što rešenja o penziji ne donosi na zakonom propisan način.
Foto:B92.net
"U Fondu PIO sva rešenja koja se donose su potpuno usklađena sa zakonima i podzakonskim aktima", naveo je Fond u saopštenju povodom izjave zaštitnika građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Saša Jankovića da građane Srbije muče "manje više" isti problemi, a da građani opštine Stari grad "imaju nešto više problema s PIO fondom koji često rešenja o penziji ne donosi na način propisan zakonom". 

U saopštenju se dodaje da u Fondu PIO nema pritužbi i predstavki građana sa teritorije opštine Stari grad, iz kojih bi se mogao izvesti zaključak da su oštećeni u postupku ostvarivanja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja. 

"Fond PIO inače nema svoju organizacionu jedinicu na opštini Stari grad", piše u saopštenju. 

Janković je pre dva dana na tribini u opštini Stari grad rekao da Beograđane kao i ostale građane Srbije muče "manje više" isti problemi, među kojima je izdvojio sporu administraciju i postupke koji predugo traju, a da u toj opštini nešto više problema građani imaju s penzijsko-invalidskim fondom koji, kako je naveo, često rešenja o penziji ne donosi na način propisan zakonom.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.