Dragi MMF-u, smemo li da povećamo plate i penzije!?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragi MMF-u, smemo li da povećamo plate i penzije!?

Međunarodni monetarni fond (MMF) u Beogradu razgovara s predstavnicima Vlade Srbije o reformama sprovedenim u okviru "stend-baj" aranžmana. Vlada Srbije veruje da će sve do sada učinjeno biti dovoljno da dobije dozvolu da poveća plate i penzije.

MMF treba da utvrdi da li Srbija sprovodi sve na šta se obavezala kada je sklopila aranžman pre skoro dve godine. Ključna pitanja prilikom te revizije biće, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saopšteno, makroekonomska i fiskalna situacija te reforma javnog sektora i javnih preduzeća.

U Beogradu očekuju da će nizak deficit i rast BDP-a biti dovoljan argument da od MMF-a traže dozvolu za povećanje plata i penzija do kraja godine.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je ovo prelomni trenutak za oporavak ekonomije zemlje. On je naglasio da su dobri rezultati delom uslovljeni i velikom žrtvom, ali i da oni neće opstati ukoliko Vlada ne bude potpuno posvećena daljem sprovođenju Programa, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ministar privrede Željko Sertić kaže da Srbija ne kasni u ispunjavanju obaveza i da će MMF-u poručiti da će nova vlada nastaviti sa sprovođenjem reformi.

- Uvek imate stvari koje ostanu kao nezavršen deo posla, ali važno je pratiti ceo proces, u kojoj dinamici se odvija, šta su planovi i ciljevi... Ako ima nekih pomeranja, zašto su ta pomeranja nastala. Tako da sa njima uvek imamo dobru saradnju, jer rešavamo da krajni cilj bude završen do kraja, kako je i dogovoreno - naveo je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.