Dobro srce penzionerke usrećilo šestoro dece

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobro srce penzionerke usrećilo šestoro dece

Samo što su pokloni naše humane čitateljke iz Nemačke stigle na adresu mlade udovice Sanje Bartok (30) i njenih šestoro mališana, za ovu hrabru majku stigla je i podrška iz daleke Australije. Vrednu pomoć od 250 dolara, posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja uputila im je naša redovna čitateljka poznata pod pseudonimom B. G. iz Adelejda koja svakog meseca od svoje penzije izdvoji deo novca upravo da bi pomogla nekome od ugroženih zemljaka.

Izuzetka nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ni ovog, pa smo tako njen dar brže-bolje prosledili na kućnu adresu mlade Sanje. Koliko je samo radosti donela u njihova srca, rečima je teško opisati.

- Neka je dragi Bog čuva i podari svaku blagodat. Njena pomoć nam je dobrodošla da deci platim zabavište, kupim školski pribor, platim račune, ali i dokupim ogrev. Sve nam to treba iskreno govoreći jer nisam zaposlena i jedini siguran prihod je socijalna pomoć. Zato našoj zahvalnosti nema kraja - rekla je Sanja Bartok, koja je veoma rano ostala bez supruga.

Preko leđa je preturila mnogo toga ružnog i tužnog i ostala sama sa Anom, Milenom, Đorđem, Branislavom, Davidom i Vukom na teškoj životnoj prekretnici. Njena teška sudbina dotakla je u srce mnoge dobre ljude, kao i naše čitaoce koji su joj zdušno priskočili u pomoć.

Samo zahvaljujući njihovoj prijateljskoj i izdašnoj ruci, poput B. G. iz Adelejda, njima je danas lakše. Ipak, s vremena na vreme, nađu se pred problemom koji sami ne mogu da reše. Jedino što je sigurno to je da Sanjini mališani odrastaju uz mnogo ljubavi i pažnje, što je i najvažniji preduslov da postanu dobri ljudi, takođe spremni da pomognu drugima.

Za sve one čitaoce koji su se interesovali kako mogu da pomognu Sanji Bartok i njenim mališanima, posebno tokom zimskog perioda, adresa je: Gradnikova 21, 26335 Gudurica, Vršac, a broj telefona na koji mogu stupiti u kontakt sa njom je: 00381 64 543 31 27 i dogovoriti se o načinu slanja i dostave pomoći.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.