Dinkić: Srbija izlazi iz recesije

Izvor: B92, 23.Dec.2009, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Srbija izlazi iz recesije

Beograd -- Parafiranje aneksa ugovora sa "Fijatom" ne predstavlja samo posao veka, već i simboličan izlazak Srbije iz recesije, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

"Pregrmeli smo ekonomski najtežu godinu u poslednjih pola veka. Konačno dolaze bolja vremena. Pozitivni efekti Fijatove investicije u iznosu od 100 miliona evra osetiće se već u prvoj polovini sledeće godine i ubeđen sam da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tada krenuti u prvredni rast, a to znači i veće plate i penzije", izjavio je Dinkić u intervjuu "Večernjim novostima".

Ministar ekonomije je objasnio da će novi modeli automobila uglavnom biti namenjeni za izvoz.

"Očekujemo da Srbija od prodaje ovih automobila zaradi dve milijarde evra, što je gotovo trećina naših prihoda od izvoza", kazao je on.

Dinkić je izjavio da će "Fijat" zaposliti najmanje 2.500 ljudi, koliko je planirano originalnim ugovorom.

"Uskoro se, uz podršku vlade, otvara posebna akademija u kojoj će biti školovani i obučavani mladi ljudi za rad na proizvodnji Fijatovih automobila", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.