Deficit budžeta Srbije biće oko 120 milijardi dinara

Izvor: Studio B, 18.Okt.2010, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deficit budžeta Srbije biće oko 120 milijardi dinara

Deficit budžeta Srbije u 2010. godini biće uvećan između 15 i 16 milijardi dinara nakon rebalansa i iznosiće oko 120 milijardi dinara, izjavila je srpska ministarska finansija Diana Dragutinović.

Ministarka je na konferenciji o prihodima lokalne samouprave u vreme krize kazala da će u rebalansu prioritet biti izdaci za socijalne namene, za šta je izdvojeno oko pet milijardi dinara, pre svega za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu.

Dragutinovićeva je navela >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da u ta socijalna davanja nije uključeno oko sedam milijardi dinara za bonuse penzionerima sa penzijama manjim od 30.000 dinara.

Kako je istakla, izdaci za socijalne namene povećani su jer je udvostručen broj korisnika socijalne pomoći u Srbiji, ali nije precizirala koliki je taj broj.

Dragutinovićeva je navele da je originalnim budžetom bilo predviđeno da deficit u 2010. godini iznosi oko 106 milijardi dinara.

"Rebalans budžeta za 2010. godinu je pripremljen i čeka se procena Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)", kazala je ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović.

Srbija ima kreditni aranžman sa MMF vredan oko tri milijarde evra, koji će trajati do aprila 2011. godine.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rebalans neće ispuniti želje svima

Izvor: B92, 18.Okt.2010

Beograd -- Rebalans budžeta je završen i čeka se zeleno svetlo MMF-a. Više novca za socijalno ugrožene i lokalnu samoupravu...Ministarstvo finansija završilo je rebalans budžeta za ovu godinu, i sada se čeka zeleno svetlo Međunarodnog monetarnog fonda, kako bi rebalans bio prosleđen Vladi na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.