Čolaković: Očekuje dogovorm sa MMF-om o penzijama

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čolaković: Očekuje dogovorm sa MMF-om o penzijama

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković izrazio je očekivanje da će danas biti postignut dogovor sa MMF-om i da će ta medjunarodna finansijska institucija prihvatiti predlog da se penzije uskladjuju sa rastom plata u javnom sektoru.

Podsetivši da je to jedino pitanje koje je ostalo nerešeno, Čolaković je za RTS, odgovarajući na pitanje da li će penzioneri dobiti u oktobru >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i decembru bonuse od po 5.000 dinara, rekao da je predlog resornog ministarstva i skupština opština gradova da svi penzioneri, koji imaju najniža primanja, odnosno "ispod najniže penzije", dobiju pomoć.

"Očekujemo da sve skupštine opštine gradova, pokrajina, pa i Ministarstvo rada i socijalne politike, učini napore da pronadju rezerve unutar budžetskih sredstava i pomogne najsiromašnijim penzionerima i svim siromašnim gradjanima", rekao je Čolaković.

On smatra da je realno da prosečna penzija ima tendenciju rasta u odnosu na prosečnu platu i da bi taj odnos, koji je sada 63,6, trebalo da bude do 70 odsto.

Čolaković je uveren da će tako i biti kada se budu otvarala nova radna mesta i povećao broj zaposlenih, odnosno kada to dozvoli ekonomska situacija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.