Besplatno uz ličnu kartu i ček od penzije

Izvor: Blic, 05.Jan.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno uz ličnu kartu i ček od penzije

Penzioneri stariji od 65 godina, sa prebivalištem na teritoriji Beograda, od 1. januara imaju pravo na besplatan prevoz. Umesto poništenih karti ili mesečnih markica ubuduće sa sobom treba da nose ličnu kartu i ček od penzije što je garant da neće imati problema sa kontrolorima. Ovo će važiti do 31. marta, do kada će morati da izvade odgovarajuću legitimaciju.

- Postoje različite informacije o tome ko sve ima pravo na besplatan prevoz. Ponavljam da ovu privilegiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imaju i penzioneri stariji od 65 godina, a ova povoljnost važi za sve Beograđane starije od 70 godina, dakle bez obzira da li imaju status penzionera ili ne - objašnjava Radoslav Nikolić.

Putnici koji ostvaruju pravo na besplatan prevoz treba da imaju kod sebe odgovarajuću legitimaciju. Međutim, ovo pravilo neće važiti za penzionere koji su od Nove godine dobili privilegiju da se voze bez nadoknade. Štampanje legitimacija za ovu kategoriju putnika počeće krajem januara.

- Do 31. marta penzioneri starosti od 65 do 70 godina, koji su od nove godine dobili pravo da se voze besplatno, moći će da ostvare to pravo uz ličnu kartu i ček od penzije. Do tada će biti završeno izdavanje legitimacija. Prve legitimacije će početi da se izdaju već krajem januara, a računamo da ćemo taj posao završiti do kraja marta - navodi Nikolić.

Na ime troškova za izdavanje legitimacija penzioneri će morati da izdvoje 400 dinara. Kada će tačno početi izdavanje ovih putnih isprava GSP „Beograd" će najaviti u svim medijima neposredno pre početka izdavanja.

Stare legitimacije važe do 31. marta

Grad Beograd je prošle godine obezbedio besplatan prevoz za penzionere sa limitiranim iznosom primanja do 21.713 dinara. Do 31. marta 2010. produžava se važenje ograničenih besplatnih legitimacija izdatih u 2009. godini za ovu kategoriju putnika, kažu u GSP "Beograd”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.