Anonimni promenili ustav Mađarske

Izvor: S media, 05.Mar.2012, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Anonimni" promenili ustav Mađarske

Hakerska grupa "Anonimni" upala je na vebsajt Ustavnog suda Mađarske i izmenila nekoliko odredbi novog mađarskog ustava, javio je danas Internet portal "Index", a prenela mađarska agencija MTI.

Hakeri opet srušili Josipovićevu Internet stranicu

Uhapšeno 25 članova Anonimusa

Uhapšeno 16 ljudi u SAD osumnjičenih za sajber kriminal

Prema "Indexu", hakeri su dodali nekoliko odredbi zakona, pa su tako uneli da oni koji rade u sektoru informacionih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tehnologija mogu da odu u penziju sa 32 godine i da im treba dati penziju u iznosi od 150 odsto zarade koju su imali.

Takođe, u "izmenjenoj verziji" ustava hakeri su ubacili odredbu da narod ima pravo da ukloni tiraniju ili da se bori protiv nje.

Portparol Ustavnog suda Andraš Šereg je rekao da su uklonjene sve "izmene" u tekstu novog ustava koje su uneli hakeri.

Hakerska grupa "Anonimni", koja postoji od 2008. godine, bori se protiv cenzure na Internetu i svega što predstavlja krupni kapital, a do sada je srušila brojne sajtove, među kojima prošlog meseca i Internet stranicu Interpola.

Policija u Argentini, Čileu, Kolumbiji i Španiji uhapsila je krajem februara 25 osoba koje se sumnjiče da pripadaju hakerskoj grupi "Anonimni" koja je izvela ilegalne upade na vebsajtove u tim zemljama.

(Index)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.