PayPal ulazi u bankarstvo

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Jul.2017, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PayPal ulazi u bankarstvo

PayPal postigao je sporazum sa Vizom koji mu omogućava izdavanje debitnih kartica u Evropi

Time ova kompanija poznata po uslugama onlajn plaćanja najavljuje ulazak u oblast tradicionalnog bankarstva.

Dve kompanije potpisale su sporazum o saradnji u pružanju usluga platnog prometa širom Evrope. To znači da će PayPal, koji već ima bankovnu licencu u Evropi, moći da ponudi Viza debitne kartice sa svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << brendom na njima.

Ugovor sa Vizom omogućiće korisnicima PayPal-a pristup Vizinim beskontaktnim platnim mestima u prodavnicama u Evropi, a moći će da plaćaju i preko telefona putem svog PayPal računa.

Taj potez će, kako se očekuje, naročito privući male firme koje na računu PayPal-a imaju novčane sume predviđene za kupovinu zaliha, kao i osobe koje nemaju bankovni račun, a koriste PayPal, piše Financial Times.

Sporazum sa Vizom otvara PayPal-u širu bazu klijenata jer poslovanje preseljavaju na građanstvo.

Prema rečima, šefa sektora plaćanja, proizvoda i inženjeringa Džima Megatsa, PayPal je planirao da pokrene debitne kartice iako im to nije bio primarni cilj.

PayPal ima nekoliko važnih klijenata koji bi za svakodnevnu potrošnju radije koristili PayPal nego bankovni raču, a postoje i korisnici koji sve onlajn transakcije vrše preko PayPal-a što žele da nastave i preko njihove debitne kartice, objašnjava on.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Paypal Srbija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.