Zvezda: Tomislav Karadžić nam oduzeo titulu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 09.Maj.2010, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda: Tomislav Karadžić nam oduzeo titulu

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da su ga u sudije pokrale u sinoćnjem porazu od Partizana (0:1) te da mu je ove sezone titulu nacionalnog šampiona oteo predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

- FK Crvena zvezda želi da jasno naglasi da joj je titula prvaka države u ovoj sezoni oteta od strane predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića - >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ističe se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

Crveno-beli su se Zajednici superligaša već žalili na suđenje i ocenili da glavni arbitar meča Boško Jovanetić dva puta nije svirao penal za Zvezdu pri rezultatu 0:0.

- Pored ove dve situacije utvrdili smo još devet grešaka sudija u kojima smo oštećeni- dodaje se u saopštenju na klupskom sajtu na kome su i snimci svih spornih situacija.

Zvezda je podsetila i da nije prihvaćen njen apel da se 138. večiti derbi igra u nedelju kako bi crveno-beli imali dan više odmora od utakmice finala Kupa, koja se održala u četvrtak. Problematičnim su crveno-beli opisali i doček na stadion Partizana.

- Kao da je neko želeo da juče bude incidenata- naglašava se u saopštenju i dodaje: "Život se ne završava jučerašnjom utakmicom i potrudićemo se da našim jučerašnjim domaćinima uzvratimo gostoprimstvo na isti način naredne sezone".

Čelnici Zvezde su, takođe, predsednika FSS Tomislava Karadžića optužili da tu organizaciju vodi kao privatnu firmu i ocenili sramotnom njegovu odluku da crveno-belima ne uruči pehar namenjen osvajaču Kupa.

- Skandal sa predajom pehara i jučerašnja brutalna krađa na derbiju samo su pokazali kako Tomislav Karadžić namerava da uredi fudbalsko prvenstvo Srbije narednih godina. Njegova namera je da Fudbalski savez tokom maja ukine Zajednicu superligaša i preuzme sve ingerencije oko vođenja takmičenja. Tako bi sadašnji neformalni uticaj na takmičenje i suđenje pretvorio u formalni. Tako bi se legalizovali pritisci- ističe se.

Zvezda je najavila i nastavak borbe sa "lopovima i mafijašima u srpskom fudbalu" i dodala da ovu titulu Partizana neće priznati, kao što Srbija "ne priznaje nasilno otimanje Kosova i Metohije".

- Ako ih nije sramota neka se diče 'Karadžićevom titulom', koja je uzeta na osnovu 'Jovanetićeve krađe'- kaže se između ostalog u saopštenju Zvezde. Tomislav Karadžić nije bio dostupan za komentar.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.