Žigić - heroj Birmingema sa mesec dana zakašnjenja”

Izvor: Blic, 02.Dec.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žigić - heroj Birmingema sa "mesec dana zakašnjenja”

Nikola Žigić je doneo veliku pobedu Birmingemu nad Aston vilom (2:1) i tako postao heroj svog kluba - mesec dana kasnije nego što se nadao.

Reprezentativac Srbije je krajem oktobra sa engleskim novinarima razgovarao o gradskom derbiju i velikom rivalitetu koji ga je podsetio na okršaje Crvene zvezde i Partizana.

Duel ljutih rivala iz Birmingema u Premijer ligi bio je zakazan nekoliko dana kasnije, a Žigić se nadao da će postići gol i postati ljubimac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navijača.

"Slušao sam o rivalitetu Birmingema i Aston vile, a gledao sam i neke mečeve. Jedva čekam. Svestan sam da bih mogao da postanem heroj. Tako je na svakom derbiju na planeti, to je tako normalno. Sećam se kada sam igrao beogradski derbi, to je ista stvar. Ako daš gol, naročito za pobedu, onda si heroj za ceo život”, rekao je tada Žigić.

Vila i Birmingem su tada na Vila parku odigrali bez golova, pa su navijači "plavaca” bili prinuđeni da još čekaju na slast trijumfa koju nisu osetili pet i po godina. Konačno, to se po prvi put od 20. marta 2005. godine desilo u četvrtfinalu Karling kupa, koje će ostati upamćeno i po uletanju navijača na teren, ali i po poništenom golu napadača Srbije.

"Imao sam dobar osećaj, osećao sam da ćemo postići pobednički gol. Žigić je veliki momak, izgleda pomalo nezgrapno, ali ima dosta iskustva i želi da ostavi dobar utisak. Zato je sjajno što je postigao pobedonosni gol, a taman sam se spremao da ga izvedem. On je ponosan momak, ovo će mu doneti dosta prijatelja”, rekao je posle utakmice trener Birmingema Aleks Mekliš.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.