Vujošević: Vernost i ljubav; Džikić: Želim Vam Bertansa

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jan.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Vernost i ljubav; Džikić: Želim Vam Bertansa

Duško Vujošević se ubedljivom pobedom vratio na klupu Partizana. Posle meča je istakao da je Krka dobra ekipa što dokazuju i rezultati.
(FOTO: N. Negovanović)
– Protivnik igra veoma dobro taktički, svaki prekid su koristili da fintiraju sa odbranama, na šta se mi nismo najbolje snalazili. Moram da istaknem da je Kinzi odigrao jako dobru utakmicu. To nije lako protiv Krke koja akcenat stavlja na to da protivnička ekipa, koja mora da dobije, isto >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << tako mora i da ubacuje šuteve spolja. Imam i zamerke, 11 promašenih penala, određeni prazni minuti, višak driblinga kod igrača sa loptom… Ali, moramo biti svesni da igramo bez prvog pleja, da Bertans tek treba da se vrati. Nismo kompletni, a u seriji smo teških utakmica.
Vujošević je podsetio i na evroligaške izazove:
- Ogroman je dobitak igrati 14 utakmica ubedljivo najvećeg nivoa, bez obzira kako se one završe. Fantastično je za ekipu, publiku, grad i Srbiju. To nas iscrpljuje, ali ćemo probati da u večitoj dilemi, da li je bolje biti prvi u selu ili poslednji u gradu, ne budemo poslednji. Zadovoljan sam rezultatom, iako uvek može bolje. Trudićemo se da to i ostvarimo.
Trener crno-belih se posebno zahvalio publici koja je došla u velikom broju.
- Krka je ekipa za respekt, ali nije zvučno ime koje je magnet za publiku. A opet je bilo 5500 ljudi. Naša publika pokazuje veliku vernost i ljubav i to već godinama traje. Bez obzira kako se naši rezultati tumače. Sudbina mnogih predstava zavisi od prve budale koja skoči i viče „bravo“, ili „ua“. To što pojedini mediji pišu utiče i na publiku, ali na našu ne previše.
Džikić: Duletu oporavak, ostalima Bertans
Harizma Aleksandra Džikića osvežila je konferenciju za medije posle utakmica. Nekadašnji asistent Duška Vujoševića u stručnom štabu Partizana prvo je „prevodio” sa slovenačkog na srpski izjave njegovog igrača Tomaša Bolčinu, a potom i sam uzeo reč:
- Želim prvo da čestitam Duletu povratak na klupu i što brži oporavak, u što boljoj meri. Kapiram da će to da prate i rezultati Partizana. Mada, nisam siguran da znam šta je bolje od vrha ABA lige i igranja Top 16.
Što se utakmice tiče, Džikić je rekao da je ovo bio test za njegov tim da vidi gde je u odnosu na ekipu koja igra Top 16 Evrolige.
- Moramo da se naviknemo na čvrstinu, posle i na intenzitet odbrane. Pojedini igrači su došli sa idejom da se nadmeću sa Partizanom, a Krka funkcioniše dobro samo kada petorica na terenu igraju kao jedan. Sada je bilo neuobičajenih pokušaja heroizma. Generalno, prvim poluvremenom sam zadovoljan, ali su oni posle dodali gas i umesto da smo odgovorili sistemom, odgovorili smo soliranjem. Imali smo 21 izgubljenu loptu, to je baš mnogo, iako smo od petog kola bez prvog pleja.
Džikić je šmekerski zaključio:
- Nama je lepo što smo došli da igramo u Pioniru koji je bio gotovo pun. Vrlo sam zadovoljan time, jer neki od ovih dečaka su veoma mladi dobili šansu da igraju pred tom čuvenom publikom. To je neprocenjivo u ovom momentu njihovih karijera. Ima tu i dečaka koje ćete gledati u dresu domaćina – nasmejao je Džikić prisutne, a odlazeći dodao:
- Ljudi, želim vam da vidite Bertansa što pre, a posle znate već kako ide.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.