Vujasinović: Mnogo nam znači utakmica protiv Oradee

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Mar.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujasinović: Mnogo nam znači utakmica protiv Oradee

Trener Partizana Vladimir Vujasinović izjavio je da je predstojeća utakmica protiv Oradee u Ligi šampiona od velike važnosti za njegovu ekipu.
(FOTO: AP)
Našu šansu u meču sa Oradeom bismo trebalo da tražimo u tome što oni nemaju šanse da izbore plasman na fajnal-siks u Barseloni, dok nama ova utakmica mnogo znači. Moramo da probamo da odigramo u našem stilu… Mislim da smo kvalitetniji od njih i da možemo na ovom meču da razrešimo sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << – rekao je Vujasinović novinarima u Beogradu.
On je dodao da rumunski tim kod kuće igra znatno kvalitetnije nego u gostima, ali da sve zavisi od njegovih igrača.
U Rumuniji očekujemo sasvim drugu priču od one u Beogradu. Oni su ekipa koja jako dobro igra kod kuće… Imaju veliku podršku navijača, ali ako mi budemo odigrali na nivou iz prethodnih utakmica, ne bismo trebali da imamo problema – kazao je trener crno-belih.
Partizan je u prvom meču ove dve ekipe na Banjici pobedio sa 10:4, a Vujasinović je kazao da bi ekipa na isti način trebala da odigra u Rumuniji.
Igramo protiv ekipe koju smo ubedljivo pobedili u Beogradu. U bazenu nije bilo tako lako, kao što rezultat pokazuje (10:4), ali smo ih visokim i jakim ritmom iznenadili i zabeležili bitnu pobedu. Tako bismo trebali i tamo da odigramo – rekao je Vujasinović.
On je kazao da zbog povreda neće nastupiti Stefan Živojinović i Ognjen Stojanović, a da je neizvestan nastup Uroša Čučkovića, koji jutros nije trenirao zbog groznice.
Vaterpolsita Partizana Nikola Dedović rekao je da su crno-beli željni dokazivanja i da je meč sa Oradeom prava prilika za to.
Svi smo svesni važnosti ove utakmice i znamo da ćemo, ako pobedimo, obezbediti plasman na završni turnir u Barseloni. Oradea je jako dobra ekipa, sačinjena od reprezentativaca Rumunije, dok smo mi, s druge strane, mlada ekipa željna dokazivanja – rekao je Dedović.
Golman crno-belih Dimitrije Rističević kazao je da ekipa ide na pobedu u meču sa Oradeom.
Ovo je izuzetno važna utakmica za nas. Dobro smo se pripremili i idemo na pobedu. Oslonac njihove ekipe je sjajan golman Gojko Pjetlović, a ako ga krene, biće nam jako teško da dođemo do pobede – rekao je Rističević.
Direktor Vaterpolo kluba Partizan Mirko Bradajić kazao je da je klub uspeo da obezbedi „solidne” uslove ekipi u pripremi za ovaj meč, ali je dodao da još nije bilo najavljenog priliva finansijskih sredstava.
Partizanu je za prolazak na završni turnir Lige šampiona potrebna pobeda protiv Oradee u Rumuniji ili poraz nemačkog Špandaua od Radničkog.
Crno-beli u Grupi B trenutno zauzimaju treće mesto sa 12 bodova, pet više od četvrtoplasiranog Špandaua, a tri manje od drugoplasirane Breše.
Utakmica između Oradee i Partizan igraće se u sredu od 19.00 po srednjeevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.