Trinkijeri: Izlazna klauzula? Pljeskavice! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Nov.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Izlazna klauzula? Pljeskavice! (VIDEO)

Andrea Trinkijeri od danas je novi trener KK Partizan. Ugovor na tri godine. Pogledajte njegovo prvo obraćanje medijima u novoj ulozi. Ostoja Mijailović: "Pare neka ostanu zagonetka za one koji o tome razmišljaju". Na poklon - karikatura

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Andrea Trinkijeri je izjavio da dolazak u Partizan i ponudu da radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Beogradu shvatio kao veliki izazov u karijeri i da želi da ostavi dubok trag.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović rekao je da ne želi da priča o novcu i o sumama koje se pominju u javnosti. "Te sume koje se pominju, neka to ostane zagonetka za one koji se time bave. Kao i odakle nam novac".

Trinkijeri je dodao: "Nisam došao ovde zbog para sigurno".

Objasnio je šta mu je bio motiv:

"Želim da napravim nešto što će da traje, ja radim u sportu, a u sportu je izazov kao benzin. Bez toga se ne može. Imao sam ponuda ovog leta, ali nisam našao pravu sredinu i kad sam se upoznao sa predsednikom (Mijailovićem) prvi utisak mi je bila hemija. Meni je jasno da ovaj menadžment ima biznis plan, projekat. To je ozbiljna priča i moramo da budemo košarkaški kako treba. Ekipa mora da ide istom brzinom i moramo da nađemo taj isti ritam. Koliko će za to trebati vremena? Pojma nemam, da vas ne lažem. Ekipa je u depresiji, niže poraz, moram igrače prvo psihološki da podignem".

Rekao je da je Partizan za njega "specijalno mesto" i dodao: "Za početak pogodio sam kravatu (crno-bela, prim. aut.)".

"Za mene je ovo sad vrlo zanimljivo. I ne mislite da su me doveli da bih dobio dve utakmice... Ovo je specijalno mesto, specijalna sredina. Partizan je bio brend i ostao je brend i želeo bih da to ostane. Želeo bih da nešto ostavim iza sebe, da dugo traje", rekao je Trinkijeri.

Kao prvo pojačanje naveo je - navijače Partizana, a onda je citirao reči jedne od navijačkih pesama:

"Naše snage jačaju svakim novim danom".

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Cilj?

"Da preživimo. Svaki dan".

"Uprava je pred mene stavila nešto jako teško - rezultate i razvijanje igrača. Mladi igrači veoma greše. Mladi igrač ide prema greški jer je neiskusan, preplašen. Ali, Partizan, pogledajte te igrače, Divac, Paspalj, Rebrača, Danilović, pa Lovernj, Vesterman, Bertans koji je sad u NBA. Gde je došao da se razvije? Ovde i zato je to za mene ogroman izazov. Da li će biti teško? Već je teško. Da je sve u redi ne bih ja bio ovde. Da je lako ne bih bio ovde", rekao je Italijan.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Da li se čuo sa Željkom Obradovićem?

"Ovo je za mene velika odluka. 60% ljudi nije shvatilo moj potez, ali ja ne volim mejnstrim. Bio sam u Rusiji, imao sam ogroman budžet, sve je tamo ogromno. Odem iz Rusije u Nemačku i svi mi kažu: 'Je l' si ti lud?' Nisam lud. Ja znam da je ovo ovde meni veliki rizik, ali i izazov. I kad dođeš do teških odluka, normalno je da zoveš nekoga koga poštuješ. Odgovor na ovo pitanje je DA. I lično se stavio u priču".

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Da li u ugovoru postoji neka izlazna klauzula?

"Imamo jako važnu klauzulu u ugovoru - da mi se kaže gde su dobre pljeskavice u Beogradu i ako toga nema idem kući odmah", našalio se Trinkijeri.

Za kraj promocije i razgovora sa novinarima, Trinkijeri je dobio poklon - svoju karikaturu koju je napravio Ilija Sarmeš "Sarmagedon". Kada je napravio karikaturu itaklijanskog trenera i objavio je na drušptvenim mrežama, Trinkijeri je napisao kako mu se dopada (lajkovao je) i odmah je stavio na svoj Twitter nalog.

Foto: MONDO/Ivan Bogunović

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.