Trinkijeri: Imali smo želju, pristup i energiju

Izvor: RTS, 19.Jan.2020, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Imali smo želju, pristup i energiju

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinikijeri bio je zadovoljan pristupom igrača u pobedi protiv FMP-a u 16.kolu ABA lige.
Crno-beli slavili su 87:57 i tako vezali osam trijumfa u regionalnoj ligi, a ukupno deveti u svim takmičenjima.

"Nikada nam nije lako da igramo ovde, prošle godine nijednom se nismo vratili kući sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobedom. Zbog toga sam zadovoljan, imali smo želju da igramo, 45 skokova... Nisu nam bila dva važna igrača, ali to nismo ni osetili. Igrali smo čvrsto u odbrani, čvrsto u skoku. Bilo je nekih grešaka, ali kada igraš ovakvim intenzitetom i energijom, te greške manje koštaju", rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije posle meča.
Trener crno-belih čestitao je kapitenu Novici Veličkoviću, koji je na susretu Železniku postao košarkaš sa najviše nastupa u dresu Partizana u istoriji sa 472 nastupa.
"Mislim da važno se kaže da Nole (Veličković) postao rekoreder Partizana. Pravi kapiten i drago mi što smo to proslavili pobedom".
Partizan je sa 30 poena razlike slavio pobedu u Železniku, a Trinkijeri ističe da taj rezultat nije realan.
"Ovaj rezultat nije istina. Malo su košarkaši FMP-a upali u depresiju u poslednjih pet minuta jer smo mi čvrsto igrali. Nije važna razlika, važno je kako je ekipa igrala bez dva važna igrača, važan je pristup. U poslednje vreme igramo dosta dobro, ima još prostora da budemo bolji. Da Makadu nađe minute i poziciju u ovoj ekipi. Važno je da u svakoj utakmici imamo nekoga ko pravi razliku, posao. Rade (Zagorac) je u Trentu odigrao izvanredno, danas je "peglao" u odbrani, Birča (Birčević) se danas digao sa klupe", zaključio je Trinkijeri.
Trener košarkaša FMP-a Vladimir Jovanović rekao je da večeras nisu bili tim.
"Čestitam Partizanu na ubedljivoj pobedi. Odigrali samo utakmicu kakvu nismo želeli, pre svega energetski. Dozvolili smo im 15 skokova u napadu, izgubili smo 18 lopti. Nismo bili tim tokom utakmice, ali posle toga je ekipa Partizana olako odlazila na prednost. Bilo je tu još faktora koji su uticali rezultat. Na kraju nismo imali energije i predali smo se, što nije bila odlika ekipa, a o tome govori i 30 razlike", rekao je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trinkijeri blista, a na koga je ljut trener FMP-a: ''Postajemo neka vrsta zamorčića''

Izvor: Sportske.net, 19.Jan.2020

Partizan ubedljivo trijumfovao, a da li je Vladimir Jovanović nezadovoljan samo rezultatom?..Ekipa Partizana igra u sjajnoj formi u poslednje vreme, pobede se ređaju i u ABA ligi i u Evrokupu, a najnovija je ostvarena sinoć protiv FMP-a u Železniku (87-57)...Meč je obeležio i rekord Novice Veličkovića,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.