Tatonov ubica može da traži ponavljanje suđenja

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2013, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatonov ubica može da traži ponavljanje suđenja

Navijač Partizana Đorđe Prelić, osuđen za ubistvo za francuskog navijača Brisa Tatona, ima pravo da podnese zahtev za ponavljanje suđenja s obzirom da je pred Višim sudom u Beogradu osuđen u odsustvu, izjavila je portparolka tog suda Dušica Ristić.

Dušica Ristić je agenciji Beta rekla da će o zahtevu za ponavljanje krivičnog postupka odlučivati krivično vanraspravno veće. Španska policija je u okolini Barselone uhapsila Prelića, koji je bio u bekstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od ubistva Tatona u centru Beograda, septembra 2009. godine.

Viši sud u Beogradu prvostepeno ga je osudio na 35 godina zatvora, a Apelacioni sud mu je ublažio kaznu i osudio ga na 15 godina zatvora. Navijači Partizana brutalno su pretukli Tatona u centru Beograda pred utakmicu Partizan - Tuluz, i on je od posledica prebijanja umro nekoliko dana kasnije.

Ministarstvo pravde zatražiće od Španije izručenje Đorđa Prelića osuđenog za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona čim od odeljnja Interpola u Beogradu pri MUP-u Srbije dobije zvanično obaveštenje o hapšenju, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu pravde.

"U Ministarstvo pravde još nije stiglo zvanično obaveštenje o hapšenju Prelića, a tek na osnovu tog obaveštenja je moguće pokrenuti ekstradicioni postupak", rečeno je u Ministarstvu pravdu.

Ekstradicioni postupak zahteva određeno vreme zbog prevoda dokumentacije i drugih tehničkih detalja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija traži izručenje Prelića

Izvor: B92, 28.Feb.2013

Beograd -- Ministarstvo pravde zatražiće od Španije izručenje Đorđa Prelića čim od odeljenja Interpola u Beogradu pri MUP-u Srbije dobije zvanično obaveštenje o hapšenju...Prelić je osuđen za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.."U Ministarstvo pravde još nije stiglo zvanično obaveštenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.