Stanojević je drugačiji trener od Miloševića

Izvor: B92, 04.Dec.2020, 14:00

"Stanojević je drugačiji trener od Miloševića"

Partizan je u seriji od pet pobeda, Čukarički nema poraz u poslednjih sedam mečeva, računajući i duele Kupa Srbije.

Ova dva tima sastaće se u okviru 17. kola Super lige Srbije (subota, 16 časova), na stadionu u Humskoj ulici.

Bez dileme, biće to derbi kola, duel drugoplasiranog i četvrtog na tabeli.

junu ove godine, na istom mestu, Partizan je ubedljivo slavio protiv Čukaričkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (4:1), u smiraj prethodnog šampionata.

Tada je Brđane u specifičnoj situaciji sa klupe takođe predvodio Dušan Đorđević, sadašnji šef struke.

"Pred tu utakmicu Aleksandar Veselinović je bio bolestan, kao i mnoštvo naših igrača, koji su tada bili zaraženi koronom. I pored toga odlično smo počeli utakmicu, sećam se prvih, pa dobrih pola sata naše agresije, Partizan nije uspeo da uspostavi igru. Ali, desio se upečatvljiv beg Asana, i crno-beli su poveli. Iskoristio je Partizan i drugu šansu, posle slobodnog udarca Natha, a i treću posle kornera, dakle sve tri prilike koje su imali u prvih 45 minuta. Sve to je bilo šokantno po nas. Nadam se da nam se takve stvari ovoga puta neće desiti", prisetio se poslednjeg susreta beogradskih rivala šef struke Čukaričkog Dušan Đorđević.

Partizan je jedna od najkvalitetnijih timova u domaćem šampionatu, pa i ne čudi da takva ekipa koristi svaku šansu koja im se ukaže. Na to je i upozorio Đorđević.

"Tako kvalitetne ekipe nemaju mnogo milosti, ako im dozvolite situacije koje mogu da pretvore u šansu ili gol. Imamo iskustva upravo iz te utakmice, u ekipi imamo igrača koji su mnogo puta nastupali u duelima protiv Partizana ili Crvene zvezde. Na drugoj strani, posedujemo i mi kvalitete, i to izuzetne, tako da se nadam da ćemo pružiti žestok otpor. Cilj je da pokažemo da posedujemo ozbiljan kvalitet i organizaciju u igru, voleo bih da utakmica bude zanimljiva za gledanje i žestoka u svakom pogledu".

Đorđević je potom uporedio Čukarički i Partizan iz juna i decembra ove godine.

"Čukarički je, kao što sam već rekao, pred taj meč imao ozbiljne kadrovske probleme. Nama su zbog korone jedan za drugim „otpadali“ iz sastava, svakako to nikako nije bio momenat za gostovanje Partizanu. Tada ih je predvodio Savo Milošević, a bili su u prednosti pre svega u kompletnosti ekipe. Sada su drugačije okolnosti, kompletirali smo se, nadam se i stabilizovali u igri. Sada oni imaju drugog trenera, predvodi ih Aleksandar Stanojević. Znamo se dugo, igrali smo zajedno u Obiliću početkom 90-tih, tada je on bio na pozajmici iz Partizana. Drugačiji je tip od Sava, fajter je, drugačije vodi utakmice, želi da ekipa izgleda po njegovom karakteru, da je agresivna, žestoka... Stanojević je izuzetan trener, koji je već mnogo toga napravio u karijeri", pohvalno se Đorđević izrazio o kolegi i bivšem saigraču.

Šef struke belo-crnih veruje da će utakmica biti drugačija od te odigrane u junu, kad je Partizan lako slavio.

"Neće biti ista utakmica neće. Kod Miloševića se čak ispostavilo da je Partizan igrao na kontru i polukontru, tako su nas i kaznili. Sale je svakako drugačiji, sigurno će probati agresijom da nas potisne, ali se nadam da smo spremni da pružimo otpor i da se spremimo za sve te stvari".

Oba tima su u odličnoj formi, Đorđević veruje da postoje svi preduslovi da publika ispred malih ekrana uživa u sjajnom meču.

"Ako ne računamo Kup, u kojem nismo izgubili, ali smo eliminisani, malerozno je spominjati pred Partizan našu seriju. Ali, svakako smo se stabilizovali, na nekim utakmicama gde smo odigrali nerešeno zaista smo bili bliži pobedama odprotivnika. Ali, ne smemo na tome da stanemo. Svaki dan pričam sa igračima da mora još bolje. Daleko od toga da mi pretimo Partizanu, ali kao ekipa rastemo i imamo još prostora da napredujemo. Siguran sam i ja u to, ali i igrači sa kojima radim", naglasio je Đorđević.

Da li se pripema za meč protiv ekipa kao što su Partizan i Crvena zvezda razlikuje od priprema za ostale duele u domaćim takmičenjima?

"Za svaku utakmicu se pripremamo prilično ozbiljno. Ali, sama po sebi utakmica protiv Partizana, kao i Crvene zvezde, Vojvodine i ostalih ekipa iz vrha srpskog fudbala, donosi različitu psihologiju. Igrači su svesni toga, željni da se dokažu, da izgledaju najbolje što mogu. Mi u stručnom štabu pripremimo sve što inače radimo za svakog drugog protivnika. Sada su samo igrači svega svesniji i koncentrisaniji na sve što radimo", objasnio je Đorđević i istakao da nema nikakvih dilema oko sastava.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DUŠAN ĐORĐEVIĆ: Veliki respekt Partizanu, ali imamo i mi svojih kvaliteta

Izvor: HotSport.rs, 04.Dec.2020

Fudbaleri Partizana su u seriji od pet pobeda, Čukarički nema poraz u poslednjih sedam mečeva, računajući i duele Kupa Srbije.. The post DUŠAN ĐORĐEVIĆ: Veliki respekt Partizanu, ali imamo i mi svojih kvaliteta appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.