Stanojević: Zašto bi neko trpeo posledice zbog derbija?

Izvor: B92, 02.Mar.2022, 17:12

Stanojević: Zašto bi neko trpeo posledice zbog derbija?

Trener Partizana Aleksandar Stanojević sumirao je utiske posle 166. "večitog" derbija, ali i najavio meč protiv Mladosti iz Lučana.

Crno-beli u četvrtak od 17.05 igraju protiv Lučanaca meč 25. kola Linglong Superlige Srbije.

"Imamo utakmicu važnu kao i svaku do sada. Znamo šta nam je činiti. Svi igrači su u stroju, nemamo nove kadrovske probleme. čekamom ovu utakimicu sa velikom željom da se vratimo na pobednički put, spremni smo da pokažemo karakter, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znanje i umeće", rekao je Stanojević.

Kako je izgledao sastanak dan posle derbija, kako motivisati igrače?

"Sastanak je bio dva dana posle utakmice, normalan kao i svaki, iskren, realan, direktan, ukazali smo na probleme koje smo imali. O motivaciji sam više puta pričao i neću da ponavljam. U Partizanu je trening maksimalan a ne utakmica. Tu ne postavljam pitanje. Bilo je poraza i ranije pa si se vraćao… Mi imamo mnogo jak ovaj deo iza nas da bi nas jedan poraz poremetio. Ako nešto može da nas poremeti, onda nismo pravi. Mladost ima dosta iskusnih igrača, igra dobro ovog proleća, ulazimo u meč sa respektom".

Šta je bio uzrok da ekipa ne liči na Partizan koji tražite?

"Rekao sam, razlog je što nas je Zvezda neutralisala svojim načinom igre, a bio je evidentan i umor posle Sparte. Neću alibije, ali teško je odigrati dve utakmice tog intenziteta u dva dana. Isti utisak imam i posle analize, pita se i rival, oni su se nametnuli, napravili 27 faulova, mi duplo manje, mi smo lošije na to odgovorili. nema alibija, bitno je da ukažemo na nedostatke, a taktičke sitnice sam njima rekao, ne moram javno da ulazim u neke detalje".

Da li će se odabir kadra za derbi odraziti na ovu utakmicu, odnosno da li će neko trpeti posledice?

"Igramo sa Lučancima važnu utakmicu. Nije trenutak da pričam, ali ok, niko neće trpeti posledice. U godini u kojoj pobeđujemo treba neko da trpi posledice? Ne, nema razloga da bilo šta radikalno uradim, igraju najbolju domaću i evropsku sezonu u ko zna koliko godina. Igraće oni za koje mislim da su trenutno najbolji. Pogrešio sam u odabiru i to je važilo za taj meč. Ne treba zbog jedne utakmice da se neko menja, bilo bi neozbiljno, značilo bi nepoverenje, a toga nema. Svi su oni želeli, ali nekad se dese određeni trenuci koji su kakvi jesu".

Da li je Mladost ekipa za vraćanje samopouzdanja?

"Izuzetna su ekipa, to su svi rivali, mi tako funkcionišemo. Da li imamo 19 pobeda u nizu ili jednu… Zašto bismo gubili samopouzdanje? Nismo treći u ligi i nismo ispali u Evropi. Odlična smo, sjajna ekipa koja ima odličnu sezonu, koja je prva! Treba li da hvalim da pokažem da imamo samopouzdanje? Bez obzira na derbi, uvek bih za Lučane rekao da su teška utakmica".

Imali ste veliku podršku u zadnje tri utakmice?

"Značilo nam je mnogo, sjajna atmosfera, u poslednje vreme nisam video takvu energiju. Ja ću poštovati, uradićemo sve što je do nas, kakva god bude njihova reakcija prihvatićemo. Nama znači svaki aplauz. Kako će biti neka bude, mi ćemo da pokušamo da zaradimo svaki aplauz".

Kakva je situacija sa Fejsom?

"Svaki dan treba da počne da trenira sa ekipom, problem je što nije ušao u rizam kada je trebalo, videćemo kako ćemo moći da ga koristimo. dešava se, kao što se desio i Pantić, poremetilo nas, krenuli dobro, a takav tim pravimo da svako može svakoga da zameni".

Jedan igrač od koga se uvek mnogo očekuje je odigrao mnogo mečeva od početka sezone, ali samo jedan svih 90 minuta?

"Mislite na Jovića? Što bih ja sada detetu od 18 godina stavljaoneko breme. Da smo vodili i imali rezultat sigurno bih ga menjao u 60. minutu, to je moj stil. Bila je specifična situacija, gubili smo 2:0 i ne bih ja njemu stavljao to. Igrali su iskusniji igrači koji su trebali to da iznesu, a ne on. Ali, sam je kriv što je dobrim igrama sam sebi stavio to breme. Neka trenira i ponaša se kako treba i sve će doći na svoje mesto".

Imate uobičajene rotacije, da li mislite da bi se sada to drugačije protumačilo?

"Planirao sam da protiv Mladosti brani Stevanović, ali neću da se ne bi protumačilo drugačije. Popović je sjajno branio u ovoj sezoni. Znate, imate situaciju pre centaršuta, pa centaršut, pa šut… On dečko ima 22 godine, sjajan je golman, nemam nikakvu dilemu. On će da brani baš iz tog razloga, a Stevanović će da brani u subotu".

Ima li Partizan energije za nova dva meča u tri dana, iako Mladost i Spartak nisu kvalitet Sparte i Zvezde?

"Imate Mančester siti, pa Inter, dobiju jak duel, pa posle tri dana izgube… Ne znam, emocija jeste najvažnija, ali igrali smo Spartu sa deset igrača, imali mnogo trke na toj utakmici, ne znam, mi se pripremamo i živimo da igramo na svaka tri-četiri dana. Što se tiče odgovornosti uvek kažem šta mislim i uvek sam najodgovorniji. Retko grešim u izboru igrača, ali eto, sada je tako bilo. Videćemo kako će to biti u naredne dve utakmice. Nisam mogao da rotiram igrače kada odigrate najbolji meč u sezoni. Odigrate sjajno sa Spartom i onda kako da ne nagradite te momke u derbiju. Ima sada hiljadu priča, mi znamo gde smo grešili, treba da uradimo najbolje u narednom periodu. Igramo dobro od početka sezone. Sem derbija nismo igrali loše, ali ponavljam, ni trava, ni doping, ni ovo ni ono, pita se i rival, a on nas je neutralisao".

Da li je bila doping kontrola posle meča?

"Iznenađujuće, ali nije bila posle meča, iznenađujuće za mene, prvi put u istoriji, odnosno otkako je uvedena. Bila je pre, ne i posle".

Pričalo se posle utakmice o situaciji u kojoj je Eraković igrao rukom?

"Neću da pravimo alibije, Zvezdina pobeda je čista i zatvoriio bih sve priče bilo koje vrste, bez obzira da li je bilo ovo ili ono. Uvek kažem kako mislim, a sada mislim da je njihova pobeda zaista čista, a sudija je korektno vodio utakmicu".

Bitno je imati komandanta odbrane, Zvezda ima Dragovića, a Partizan?

"Naša odbrana je uvek bila dobra, stvaraju nam rivali malo šansi, a eto, Zvezda je sada stvorila tri i dala dva gola. Dragović je klasa, igrao je na nivou na kojem je igrao. Desni bek je došao iz Valensije, Dragović igrao Bundesligu, reprezentativac je Austrije, o čemu pričamo".

Da li i dalje mislite da derbi neće odlučiti prvaka?

"Može da se desi da oni ponovo naprave tu istorijsku stvar da dobiju sve utakmice, mada nije normalno i do sada se nije desilo. U fudbalu se svašta dešava. dešavalo se da u četiri godine izgubiš četiri puta, ali hajde da mi učiinimo nešto da se to ne desi. Pričam samo činjenice, ne želim da me neko pogrešno razume, samo pominjem činjenice – zaključio je trener crno-belih, Aleksandar Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.